Fındıkta Kokarca Artışına Dikkat

Fındıkta Kokarca Artışına Dikkat
Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık üreticilerini Kahverengi Kokarca ve Yeşil Kokarca popülasyonunda yaşanan artış konusunda uyardı ve fındık hasat tarihlerini açıkladı.

Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çarşamba ilçesinde ki Mahmutlu ve Karaağaç Mahallelerinde yapılan gözlem sonucu, kahverengi kokarca ve yeşil kokarca popülasyonunda hızlı artış görüldüğünü belirterek üreticilere, “Mahmutlu ve Karaağaç Mahallerimizde yapılan gözlem sonucu Kahverengi Kokarca ve Yeşil Kokarca popülasyonunda hızlı artış olduğu gözlemlenmiştir. Üreticilerimizin gerekli mücadele yöntemlerini uygulaması önem arz etmektedir.” Şeklinde uyarılarda bulundu.

HASAT TARİHLERİ

Ayrıca bölgede birkaç mahallede fındık hasadının yapıldığı duyumların üstüne geçtiğimiz günlerde uyarılar yapılmıştı. Konuyla ilgili Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Samsun bölgesinde fındık üreticilerine uyarlarda bulunarak hasat tarihlerini açıkladı. Samsun bölgesinde ki kesimlerin fındık hasadı yapılacak tarihleri şu şekilde; Sahil kesim 19 Ağustos, orta kesim 12 Ağustos, yüksek kesimler ise 26 Ağustos’ta hasada başlayabilir.

364192654-648371124022071-7052669074168232365-n.jpg

HABER: Yağmur AYAN – Berat GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir