FINDIKLAR ALTINA DÖNÜŞTÜ

FINDIKLAR ALTINA DÖNÜŞTÜ
Altın fiyatlarında durmak bilmeyen artış, Çarşambalı vatandaşların altına olan yatırımına engel olamadı.

Pandemi sürecinin başından itibaren artış gösteren altın fiyatları hem bu zorlu süreçten etkilendi hem de yatırım yapılan gayrimenkul piyasasını ve döviz piyasasını etkilemeyi başardı. Dünya piyasasında en etkili ve en karlı yatırım aracı olarak zirveyi kimseye bırakmamaya kararlı olduğunu kanıtlayan altın fındık hasadının bitmesiyle de en çok  yatırım yapılanların başında geldi.

Karadenizliler en çok altına yatırım yapıyor

Karadeniz halkının altına olan sevgisi ve güveni ile fındığını satan vatandaşların kuyumcu  mağazalarında yoğunluğa neden olduğu gözlerden kaçmadı.Düğün alışverişi,hediye gibi çeşitli nedenlerle birikim yapmak isteyen ileride ev almak,araba almak, evlilik yapmak gibi düşüncelere sahip olan bir çok vatandaşın birikim olarak ilk tercih ettiği altın zirveyi kimselere kaptırmayacağa benziyor.

Bunun yanı sıra yıl boyu fındığına güvenen Çarşambalı fındık üreticilerinin başta altın borçlarını ve diğer borçlarını fındık parasıyla yaptığı da alınan diğer bilgiler arasına girdi.

Çeyrek altın geçen yıla oranla 2 katına çıktı

Altın fiyatında yıl boyu düzenli bir şekilde artış olduğu gözlemlendi. Vatandaşların en çok alım yaptığı çeyrek altın yastık altında artarken hediye ve  benzeri durumlarda çeyrek fiyatı halkın cebini yaktı.Buna karşın kuyumcular gram altın hatta gramında yarısı olan yarım gram liraları piyasaya sürdü.Bütçesi yetmeyen bir çok insan artık hediye olarak gram ve yarım gram liralara yöneldi.

img_7594.jpgimg_7599.jpgimg_7609.jpg

Fiyatlar artmaya devam edecek

Çarşambalı kuyumcu esnaflarından alınan bilgilere göre altına olan talep devam ettikçe altın fiyatlarında da artış devam edecek. Gramın 500 TL’ye kadar çıkabileceğine dair kesin görüşler yaygınken altına yatırım yapmak isteyenlerin bu dönemi kaçırmamaları kuyumcular tarafından tavsiye edilmekte.

“Altın vatandaşı yılbaşı ve yıl sonu her zaman kazandırır “diyen kuyumcu esnafı bu yönde yatırım yapmak isteyen vatandaşların en az %30 kar edebileceklerine dair garanti verebileceklerini söyledi.

Son olarak ise güncel altın fiyatları  şu şekilde olduğu saptandı; 22 ayar bilezik gram 450 tl,18 ayar 425 tl,14 ayar 355 tl,ata çeyrek 805 tl, ata lira 3220 tl,cumhuriyet altını 3300 tl olarak satışlarının yapılamakta olduğu öğrenildi.

Haber-Foto:Aybüke Şeker-Gülizar Keleş

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir