“Fındık üreticisi duyarlı olsun”

“Fındık üreticisi duyarlı olsun”
Fındık hasadının başlamasıyla birlikte, bazı şahısların mahallelere giderek yüksek fiyattan fındık alacağını vaat ederek tartı hilesi yaptığı duyumlarına karşı, duyarlı olunması noktasında uyarılarda bulunuldu.

Başkan Ergün, “Yüksek fiyatlara kanmayın”

Son günlerde gelen duyumlar üzerine açıklamalarda bulunan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Bin bir emekle ve alın teri ile toplanan fındıkları üreticiden kantar hilesi ile ucuza alarak üreticileri zarara uğratan fındık tüccarlarına emeğinizi heba ettirmeyin. İster kapı kapı dolaşarak, ister kendi mağazasında fındık alan kişi veya kişilerin vereceği yüksek fiyatlara kanmayın. Satışa götürdüğünüz fındık çuvalının kaç kilo geleceğini önceden kontrol edin ve bilin. Hileli kantarlarda fındık çuvalları çoklu tartılınca kilogram olarak düşük çıkar. Çiftçi alacağı yüksek fiyata aldanıp buna dikkat etmez ise emeği sömürülür. Çiftçimizin mağdur olmaması için dikkatli olması lehine olacaktır.” açıklamalarında bulundu.

“Köylü malına sahip çıksın”

Çarşamba ilçesinde fındık tüccarlığı yapan Yaşar Çakır, bazı kişilerin köylere gidip fındıkları eksik tartıp köylünün malını çaldıklarını ayrıca köylülerin güvendikleri tanıdıkları kişilere fındıklarını vermeleri gerektiğini belirtti. Köylünün malına sahip çıkması gerektiğinin altını çizen “Terme Ziraat Odası Başkanımız’da bu konu ile ilgili açıklama yaptı. Gelen esnaflara veya esnaf tabir edilen kişiler geliyor fındık topluyor köylerden. Üreticilerimizin fındığını bilmedikleri insanlara vermemeleri gerekir. Çünkü çiftçimizin, üreticimizin alın terini çalıyorlar. İnsanların fındıklarını kantarlarda eksik tarttıklarını duyuyoruz bu bildiğiniz hırsızlıktır. Köylülere, çevremizde ki fındık işi yapan fındığı olan üreticilerimize söylüyorum mallarınıza sahip çıkın. Köylü elinde ki malını tartsın biz tüccarlara verirken de tartsın, kilosunu bilsin diyoruz. Çünkü bin TL 2 bin TL fazla veriyorlar. Bu milletin malını alıyorlar ve haksız bir rekabet ortamı oluyor. Yani normal esnafın alamadığını adamın ayağına gidip harmandan fındığını dolduruyor adam hem çiftçinin hakkını yiyor hem de bize haksız rekabet oluyor. O yüzden insanlar biraz duyarlı olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HABER: Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber