Fındık pazara indi

Fındık pazara indi
2014 yılı Fındık sezonu Çarşamba’da başladı. Pazara inen kurutulmuş kabuklu ve randımanı yüksek olan iyi fındıkları üreticilerden tüccarlar kilogramı 10 liradan alıma başladı.

İlçede Ağustos ayından bu yana hasadı yapılmaya başlanan fındık, harmanlandıktan sonra kurutularak satışa sunulmaya başlandı. Özellikle borcu olan ve gurbetten gelen fındık üreticileri bekletmeden pazara indirerek tüccar ve fındık fabrikalarında satışa sunulmaya başlandı. Bu yıl pazara inen ilk Fındıklar 10 liradan alınmaya başlandı.

Çarşamba'da Zahirecilik yapan Sandıkçı Tarım Ürünleri Sahibi Hasan Sandıkçı, pazara yaptığı açıklamada, yeni sezon fındıklar artık pazara inmeye başladığını belirterek, "Gelen ilk fındıkları  kilogramı 10 liradan satın alıyoruz. Ancak bu seneki fındıkta kalite sorunu gözlemleniyor. Gelen fındıkların randıman problemlerinin olduğunu görüyor ve bu nedenle randımanlar fındıklarda çok düşük. Bu randıman düşüklüğünün nedeni kısacası  kurak hava ve zirai don. Ovamız da Fındık çok olmasına rağmen randımanı bu olumsuzlukların etkilediği fındıklar pazara geldikçe net görülmeye başlandı" ifadelerini kullandı.  

Bu sezon yaşanan zirai don nedeniyle ürününün özellikle yüksek rakımlı araziler de çok fazla şekilde azaldığına, bazı kesimlerde ise yanmalardan dolayı verimin ya az veya çok olsa da randımanının düşük olduğunu vurgulayan Sandıkçı, "Bu nedenle erken topladığımız fındık erken pazara geliyor. Fındığın kilogramı 10 lira seviyelerinde. Bu rakamının daha da artacağına inanıyorum" dedi.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN

i.jpg

nukuis.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber