Fındık Kurdu İle Mücadele Zamanı

Fındık Kurdu İle Mücadele Zamanı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, fındık kurdu zararlısı ile mücadele zamanının geldiğini açıkladı

 

İl Müdürü Kadir Güven yaptığı açıklamada, “Fındık, ihracatı yapılan bir ürünümüzdür. İlimizdeki fındık üreticileri ve ülke ekonomisi açısından önem arz etmekte olup fındık bahçelerimizde görülen fındık kurdu zararlısı ise önemli miktarda ürün ve kalite kaybına neden olmaktadır. Fındık yetiştirilen bütün bölgelerde yaygın olarak bulunan fındık kurdu, bölgemizin ana zararlısı konumundadır. Beslenme ve yumurta bırakma yoluyla meyvelerde zararlı olur. Bir ergin fındık kurdunun beslenme ve yumurta koymak suretiyle 80 meyveye zarar verdiği tespit edilmiştir” dedi.


“Fındık kurduna karşı yapılan ilaçlamalar fındık kokarcasını da baskı altına almaktadır” bilgisini veren Güven, “İlimiz fındık alanlarında yapılan gözlemler neticesinde, fındık üreticilerinin sahil ve orta kuşakta 9 Mayıs- yüksek kuşakta 15 Mayıs tarihinden itibaren, fındık kurduna karşı ilaçlamaya başlanmaları ve en kısa zamanda bitirmeleri gerekir. Ayrıca teknik tavsiyelere uygun olarak zararlı yoğunluğunu belirlenmeli ve mücadele eşiğine ulaşılan bahçelerde ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlanan fındık bahçelerine 15 gün süre ile hayvan salınmamalı ve ilaçlamaya başlamadan önce arılara karşı gerekli tedbirleri almaları için arıcılar uyarılmalıdır” şeklinde konuştu.
Kadir Güven, fındık kurduna karşı başarılı bir mücadele için fındık üreticilerinin ilgili tarım teşkilatları ile irtibat kurarak ayrıntılı teknik bilgi almalarının, reçete mukabilinde ilaç temin etmelerinin ve bütün bu işlemleri komşu bahçelerle birlikte yapmalarının doğru bir yaklaşım olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel