FINDIĞIN ANAVATANI EMİTT'TE

FINDIĞIN ANAVATANI EMİTTTE
Giresun tarihi ve doğal güzelliklerini, turistik güzelliklerini Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) ziyaretçilerle buluşturdu.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’e katılan Giresun, TÜYAP kongre ve Kültür Merkezi’nin en sahipliğinde Giresun Turizm Hizmet Altyapı Birliği’nin de desteğiyle yöresinin kültürünü, yöresel lezzetlerini kurulan stantta ziyaretçilerle buluşturdu. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Giresun standında gün boyunca ziyaretçilere ikramda bulunuldu. Ayrıca Stantta Fındık macunu tarifi de verildi.

 

“GİRESUN ÇEŞİTLİ MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR YERDİR”

Giresun tarihinin M.Ö. 3000’e kadar uzandığını ve Doğu Karadeniz’in en kadim şehirlerinden, en güzel şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Giresun’a turizm alanında hizmetler vermiş Plastik Cerrah H. İbrahim Özkuş, “Sadece bu bilgiler bile Giresun’un gezilip görülmesi için yeterlidir. Tarihi MÖ 3 binlere kadar giden bir şehir olarak çok ciddi bir kültürel birikime sahiptir Giresun her şeyden önce. Tabi ki tarih boyunca değişik kültürler, medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır Giresun. Giresun’da nüfusu en homojen olan yer Giresun’dur. Bunun yanında Doğu Karadeniz’de yegane adaya sahiptir Giresun. 122 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan Giresun’da çok çeşitli balıkları yeme imkanınız vardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel