Filistin için “HAYIR ÇARŞISI”

Filistin için El ele “Hayır Çarşısı” kermesi Cuma namazı öncesinde Abdullahpaşa camii avlusunda gerçekleştirilen kurdele kesme töreni ile açıldı.

Samsun İl ve Çarşamba İlçe Müftülüklerinin işbirliğinde TDV Samsun Kadın ve Gençlik Kolları tarafından hazırlanan Filistin için El ele “Hayır Çarşısı” kermesi Cuma namazı öncesinde Abdullahpaşa camii avlusunda gerçekleştirilen kurdele kesme töreni ile açıldı.

Samsun İl ve Çarşamba İlçe Müftülükler işbirliğinde TDV Samsun Kadın ve Gençlik Kolları tarafından hazırlanan Filistin için El ele Hanımlara yönelik camii programı adı altında “Hayır Çarşısı” kermesi Cuma namazı öncesinde Çarşamba ilçesinde ki büyük camilerden olan Abdullahpaşa camii avlusunda gerçekleştirildi.

muftuluk-3.jpg

Açılışta İl Müftüsü Seyfullah Çakır, “Filistin ve Gazze’de ki kardeşlerimizin yanında olmak ve yaralarına merhem olma noktasında İl ve İlçe Müftülüklerimizce kermes düzenleyerek bir nebze olsun oralara yardım ve temel ihtiyaçlarını karşılamak noktasında vesile olmak için bu kermesi burada Hayır Çarşısını inşa ettik. Bu kermesimize katılan emek veren ilçede ki İlçe Kaymakamlığı, Belediye, Müftülük personellerimizden bu hayır çarşısına katılanlardan Allah razı olsun. Rabbim şimdiden yapacağınız hayırları kabul eylesin” dedi. Konuşmanın ardından İlçe Müftüsü Cemal Uzun’un duasının akabinde kesilen kurdele ile kermes açılışı gerçekleştirildi.

muftuluk-4.jpg

Filistin için El ele hayır çarşısı adı altında açılan kermesin kurdelesini Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, İlçe Müftüsü Cemal Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Turgay Ekşi ile birlikte kestiler. Açılışın ardından kermeste elde edilecek gelirin Filistinliler için harcanması üzerine satılacak ürünlerin bulunduğu alan gezildi.

Emek veren bayanlarla birlikte bir süre kermesi dolaşan heyet daha sonra kermes alanından ayrıldılar.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber