"Filistin bağımsız bir devlet olarak yerini alacaktır"

Filistin bağımsız bir devlet olarak yerini alacaktır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün dünyaya söylüyoruz, Filistin bağımsız bir devlet olarak dünyada yerini alacaktır” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde Sivaslılar Platformu tarafından düzenlenen Sivas Günleri etkinliğine katıldı. Programa Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de iştirak etti.

Burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye saldırısına değinen Kılıçdaroğlu, "Bir insanlık dramı yaşanıyor orada. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Filistin'in bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yer almasını istiyoruz. Kanlarıyla ve canlarıyla mücadele ediyorlar. Kadın erkek, çoluk çocuk demiyorlar; sadece kendi ülkelerinde, kendi topraklarında bağımsız bir devlet olarak onurlarıyla yaşamak istiyorlar. Bütün dünyaya söylüyoruz, Filistin bağımsız bir devlet olarak dünyada yerini alacaktır" diye konuştu.

Sivas olaylarına ilişkin değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Sivas Belediye Başkanı konuşma yaparken 2 Temmuz'dan söz etti. O konuda Cumhurbaşkanı'na bir dilekçe ile gittiklerini ifade ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak söylüyorum; 2 Temmuz olaylarında hiçbir Sivaslı'nın dahili yoktur. Çünkü Sivas'a kimsenin böyle bir kötülüğü yapmaya hakkı yoktur. Aşık Veysel'in kentine, dünyaya sevgiyi, barışı aşılayan ozanların harman olduğu bir kentte şiddete hangi Sivaslı başvurur. Hiçbir Sivaslı bu tür olaylara prim vermez" dedi.

Program öncesinde Sivaslılar ile bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, yöresel stantları tek tek gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel