Fikret Oy, “Çiftçi Gübre Sıkıntısı Çekmeyecek”

Fikret Oy, “Çiftçi Gübre Sıkıntısı Çekmeyecek”
Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Oy Bölge Müdürü Mesut Atav’ı ziyaret ederek faaliyetlerle ilgili istişarede bulundu istişarenin ardından Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgilerle aşağıdaki açıklamalarda bulundu.

 

HABER-FOTO: Ayhan GONCA

‘Gübre sevkiyatları devam ediyor’

Çiftçilerin gübre taleplerinin karşılanamadığı şikâyetlerini cevaplayan Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret oy Havaların iyi gitmesi gübre taleplerini erkene aldı. Bu da sevkiyatla ilgili bir yoğunluğa sebep oldu. Çiftçimiz endişe duymasın gübre ihtiyaçları zamanında karşılanacaktır dedi.

Havaların iyi gitmesi sevkiyatı erkene aldı

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğünün ve Gübretaş Bölge Müdürlüğünün 24 saat hafta sonları da dahil çalıştığını belirten Fikret Oy şöyle dedi. “Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçinin kuruluşudur. Çiftçimizin her ihtiyacını karşılayabilecek maddi ve fiziki imkanlara sahiptir. Ancak her yıl nisan ayında talep edilen Gübreler havaların iyi gitmesi nedeniyle şubat ayında talep edildiğinden sevkiyat planlamasını biraz aksattı. Ancak problemler çözüldü ve en kısa zamanda çiftçimizin talepleri karşılandı endişe edecek bir durum kalmadı”.

Her türlü ihtiyaç karşılamada %25 lik artış var

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Oy Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliğinin 2013 yılı ilk üç aylık faaliyetleri ile ilgili de bir açıklama yaptı. Fikret Oy çiftçi ihtiyaçlarının karşılanmasında %25 lik bir artış sağladıklarını belirtti. Ortak sayısının da her geçen gün arttığını söyleyen Fikret Oy, yılın ilk üç ayında 400 ün üzerinde yeni ortak kaydı yapıldığını belirtti. Terme ve çevresindeki Kooperatiflerin tüm sorunlarıyla özel olarak ilgilendiğini belirten Fikret oy. Termede kurulan çeltik tesisinde üreticinin 2000 Ton çeltiğinin işlendiğini belirtti.

‘Sigortasız tarım çılgınlık’

Ayrıca tarımsal faaliyetlerde sigortanın öneminden de bahseden Fikret Oy tarımsal faaliyetlerde doğal afet riskinden korunmanın en kolay yolu sigortadır. Tüm üreticimizi ürünlerini TARSİM kapsamında devlet destekli sigortasını yaptırmasının gerektiğini söyledi ve sigortasız tarım çılgınlıktır dedi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin sigorta işlemlerini hiçbir ücret almadan yaptığını ve belli aralıklarla Bölge Müdürlüğünün de üreticiyi uyardığını belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret oy her türlü hizmet için tarım kredi kooperatiflerinin kapısının çiftçiye açık olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber