FETÖ'nün CD'lerini güvercin kaçırmak için kullanıyorlarmış

FETÖ'nün CD'lerini güvercin kaçırmak için kullanıyorlarmış
Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanmasına başlanan sanıklardan biri, evlerinde ele geçirilen Fethullah Gülen'e ait CD'leri babasının evin çatısına güvencin gelmemesi için iple bağlamak

Samsun'un Ayvacık ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında memur ve esnafında bulunduğu 2'si tutukla 8 kişinin Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlandı. "Terör örgütüne üye olmak" suçundan hakim karşısına çıkan sanıklardan tutuklu yargılanan Ayvacık Devlet Hastanesinde sağlık teknikeri olan B.A., "Bank Asya'da evime yakın olduğu için hesabım vardı. Ancak 'ByLock' ben yüklemedim ve kullanmadım. Evimdeki internetimi şifresiz olarak kullanıyordum. Başkaları internetimi kullanmış olabilir. 2014-2015 yıllarında Samsun OMÜ'de fizik öğrencisiydim. Bazen telefonumdaki interneti buradaki öğrencilere paylaşmak için açıyordum. Buradaki öğrencilerden biri benim internetim üzerinden 'ByLock' indirmiş olabilir" dedi.
Tutuksuz yargılanan ve Ankara Polis Akademisinde öğrenciyken Didim'de staj gördüğü sırada ilişiği kesilen A.Y. ise "Komiser yardımcısı kursundayken ilişiğim kesildi. Vekil öğretmenlik için Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdum. Ayder'e öğrencilere kurs vermek için üye oldum. Evimizde ele geçen Fetullah Gülen'e ait CD'leri ise babam çatıya güvencin gelmesin dile iple bağlayıp yansımada kullanıyordu. CD'ler bana ait değildir. Babam CD'leri çöpten alıp getirmiş. Zaten kilerde bulunuyordu" diye konuştu.
A.Y.'nin tutuksuz olarak yargılanan babası C.Y., "Çöpten katı atık toplayarak geçimimi sağlıyorum. CD'leri ve diğer dergileri ve gazeteleri çöpten bulunup eve getirdim. CD ve diğer evraklarla oğlumun bir ilgili yoktur" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 27 Eylül'e erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş