Berat GONCA

Berat GONCA

FETÖCÜ AVUKATIN İDDİANAMESİNDE ÇIKAN ŞOK DETAY...

FETÖCÜ AVUKATIN İDDİANAMESİNDE ÇIKAN ŞOK DETAY...

FETÖ DİĞER CEMAATLERE ÇAKAR'LA MI SIZIYOR?

Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hayati Kaynar, FETÖ'nün Karadeniz Bölgesi'ndeki avukatlarının imamı olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Av. Fevzi Cem Şenocak'ın iddianamesini köşesine taşıdı.

Kaynar yılların gazetecisiydi.

Hayati Kaynar, "Bunları Allah Şaşırtmış!" başlıklı yazısında, iddianameyi satır satır okuduğunu ama ortaya kayde değer birşey konulmadığını belirtiyordu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı tutuklu Fevzi Cem Şenocak ile ilgili iddianame bana da ulaştı.

FETÖ isimli terör örgütünün lideri eli kanlı terörist Fethullah Gülen'in Türkiye'deki 5 avukatından biri olan Şenocak, eski bakan Suat Kılıç'ın, milletvekili Fuat Köktaş'ın, Haber Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'un da avukatıydı.

Önce iddianemeyi okudum...

Hayati Kaynar haklı gibi duruyordu.

İddianamede kayda değer öyle çokta şey yoktu...

Peki o zaman o kadar kişi neden rahatsız oluyordu Şenocak'ın tutuklanmasından?

Gözümden kaçan birşeyler olmalıydı.

İddianameyi tekrar tekrar okudum.

İddianamede, Şenocak'ın, Samsun ve çevre illerde avukatlarla FETÖ örgütü adına toplantılar yaptığı, ABD'ye giderek direkt teröristbaşı Gülen ile görüştüğü ve Gülen'in kendisine verdiği talimatları kendisine bağlı örgüt üyesi avukatlara aktardığı yazıyordu.

Erkek avukatlarla Şenocak örgüt toplantıları yaparken, bayan avukatlarla ise "Bahar" kod adını kullanan Psikolog Elmas Çakar'ın toplantıları yaptığı görülüyor.

Allah Allah.. Elmas Çakar... Çakar... Hiçte yabancı değil. Çakar ismi bana yabancı değildi...

Hemen telefona sarıldım...

Aradığım kişiye "Elmas Çakar sana neyi hatırlatıyor?" dedim. "Mehmet Çakar'ı"  dedi.

"Şu Anavatan Partisi 21. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Çakar'ı mı?" dedim, "Evet, Elmas Çakar onun kızı" dedi.

İddianameye göre FETÖ Terör Örgütü'nün Samsun'daki kadın imamı daha doğrusu ablası eski Samsun Milletvekili Mehmet Çakar'ın kızı Elmas Çakar'dı.

Ülkemizde 2014 yılındaki son yerel seçimlerde Mehmet Çakar'ın oldukca aktif olduğunu biliyordum. Siyasette abi rolüne bürünmüş ve İlkadım Belediyesi başta olmak üzere neredeyse tüm belediyelerde değişik partilerden meclis üyesi seçtirmek için yoğun çalışma içerisinde olduğu aklıma geldi.

Örnek olarak;

İlkadım Belediyesi'nde hem AK Partili Erdoğan Tok'un, hem de MHP'li Necattin Demirtaş'ın meclis üyesi listesine adam yerleştirme çalışması yaptığı bilgileri kulağıma geliyordu.

İlkadım Belediyesi'nin yanı sıra Canik ve Atakum Belediyeleri'nde de aynı çalışmalar yapıldığı söylentileri kulaktan kulağa dolaşıyordu 2014 yerel seçimler arefesinde...

Mehmet Çakar'ı biraz daha araştırmaya başladım.

Mehmet Çakar'ın, Süleymancılarla içli-dışlı olup Menzilcilerle de dirsek temaslı olduğu söylenmekte.

Hükümetin'in FETÖ isimli terör örgütünden boşalan kurumlardaki adam eksikliklerini gidermek için boşalan yerlere diğer cemaat mensuplarının yerleştirildiği eleştirileri aklıma geldi.

İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlarda, FETÖ isimli örgütün Türkiye'de faaliyet gösteren cemaatlere sızmak için yoğun çalışma içerisinde oldukları uyarısı da notlarım arasındaydı.

Mehmet Çakar'ı biraz daha araştırdığımda bu sefer damadının da FETÖ nedeniyle işlem gördüğünü ve damadının Samsun'da limanı bulunan bir işadamının muhasebecisi olduğu bilgisine ulaştım.

İddianameden çıkardığım sonuç şimdilik bu kadar. Okudukça da devamı gelecektir.

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi