FESADA 5 TUTUKLAMA

FESADA 5 TUTUKLAMA
Samsun'un Bafra İlçesi merkezli düzenlenen "ihaleye fesat karıştırmak" operasyonuyla gözaltına alınan 1’i kadın 11 zanlıdan 5'i çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı

 

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Samsun il merkezi ile Bafra ilçesinde düzenlediği operasyonla Samsun’da 4, Bafra’da ise 7 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şüpheliler Zafer S.(33), Salim A.(33), Alpaslan K.(23), Mehmet A.(33), Hava K., Ramazan Ç.(39), Ramazan T.(41), Maksut S.K.(24), Dursun Z.H.(48), Selçuk T.(38) ve Ömer D.28), Bafra Emniyet Müdürlüğü’ndeki 3 günlük sorgularının ardından Bafra Adliyesi’ne sevk edildi.
 
5 KİŞİYİ SAVCI SERBEST BIRAKTI
Adliyeye sevk edilen 11 şüphelilerden 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Zafer S., Salim A., Alpaslan K., Mehmet A., Ramazan T.ve Ömer D.ise tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ömer D. mahkeme tarafından serbest bırakılırken, 5 zanlı tutuklanarak Bafra T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
 
6 FARKLI İHALE
Gözaltına alınan şahısların firma yetkilileri ve çalışanlarından oluştuğu, söz konusu kişilerin Samsun'un İlkadım, Atakum ve Bafra ilçeleri ile Sinop'ta kamu kurum ve kuruluşların temizlik ve güvenlik ihalelerine katılarak, firmalar arasında anlaşma yapıp ihaleye fesat karıştırdıkları ileri sürüldü. Olayla ilgili 9 ev ve 4 işyerinde yapılan aramada firmaların birbirlerinde kaşeleri ve belgelerinin ortaya çıktığı öğrenildi. Polis, 6 farklı ihalede ihaleye giren firmalar arasında birliktelik ve anlaşma sağlandığını ortaya çıkardı.
 
                                                                                                                                     kaynak:habergazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş