Fenerbahçe’yi ilgilendiren rapor

Fenerbahçe’yi ilgilendiren rapor
L'equipe yazarı Regis Dupont, Fenerbahçe’nin perşembe günkü rakibi Marsilya'yı değerlendirdi.

 

 - Geçen sezon yaşanan kaosu atlatan Mavi-Beyazlı ekip, tarihinin en iyi sezon başlangıcını yaptı.

- Meireles ve Sow gibi uluslararası tecrübesi yüksek isimler, bu zorlu maça ağırlıklarını koymalılar.

Fransa'nın saygın gazetesi L'equipe yazarı Regis Dupont'a, Fenerbahçe'nin perşembe günkü rakibi Marsilya'yı anlattı. Artıları ve eksileriyle Mavi-Beyazlılar'ı mercek altına alan Dupont, Sarı-Lacivertliler'in dikkat etmesi gereken konuları bir bir açıkladı.

İşte Dupont'un, rapor niteliğindeki Marsilya yazısı...

'Bu sezon yepyeni bir takım kurdular'

"Marsilya sezona tamamen yenilenerek başladı. Kadroda büyük bir revizyon yapıldı ve yeni bir takım kuruldu. Teknik direktörlüğe de Elie Boup getirildi. Geçen sezon büyük bir kaos yaşanmıştı fakat bu geride kaldı ve Marsilya tarihinin en iyi sezon başlagıcını yaptı. 5 lig maçını da kazanan Mavi-Beyazlılar, şimdiden şampiyonluk için aday gösteriliyor."

'Neredeyse hiç pozisyon vermiyorlar'

"Yeni Marsilya artık çok rahat kazanıyor ve rakibine az pozisyon veriyor. Rakibe her maç ortalama tek gol pozisyonu veriyor. Bu nedenle İstanbul'daki maçın çok çetin geçeceğini düşünüyorum. Çünkü Marsilya futbol oynamayı seven ancak rakibe az fırsat veren bir takım görüntüsü çiziyor. Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'ndeki tecrübesi ve saha avantajıyla ilk maçında 3 puan arıyor. İşte 2 ekibin de böylesine kritik bir maçta bütün hünerlerini sahaya yansıtacaklarını düşünüyorum."

'Gignac ve Valbuena'ya dikkat edilmeli'

"Marsilya'da Gignac çok formda. Fenerbahçe'nin önlem alması gereken bir oyuncu varsa, o da Gignac'tır. Aynı zamanda Valbuena'nın orta sahadaki yaratıcılığı ve zaman zaman rakip defansın içine kıvrılması, Türk temsilcisini zor durumda bırakabilir. Fenerbahçe'nin, Meireles, Sow ve Alex gibi uluslararası tecrübesi üst düzeyde oyuncularla maça ağırlığını koyması gerekiyor. Bu karşılaşmada kazanan taraf, grupta büyük bir avantaj elde edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor