Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike!

Fenerbahçeyi bekleyen tehlike!
UEFA'nın cezalandırdığı kulüplerden olan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde play-off'a kaldığı için alacağı paraya veda edebilir.

 

 UEFA'nın Finansal Fair-Play düzenlemesi çerçevesinde cezalandırdığı 23 kulüpten olan Fenerbahçe, büyük bir maddi sıkıntıya girmek üzere.

Zira sarı-lacivertli ekibin 2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turuna kaldığı için alacağı paranın ödemesi durduruldu. Fenerbahçe, 30 Eylül'e kadar durumu düzeltemezse UEFA'dan alacağı 2,1 milyon avroluk play-off ödülüne veda edecek.

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Eskişehirspor da büyük bir meblağı kaybetme riskiyle karşı karşıya. Turnuvaya 2. ön eleme turundan katılan Kırmızı Şimşekler, bu turda St. Johnstone'ı eleyerek bir üst tura yükselmişlerdi. Bu turda mücadele ettiği için 90,000 avroyu kasasına koymaya hazırlanan Eskişehirspor da bu parayı alamayacak. 3. ön eleme turunda da mücadele eden Eskişehir ekibi, bu turdan gelecek 90,000 avroya veda etme tehlikesi yaşıyor. Kırmızı-siyahlı kulüp, 30 Eylül'e kadar durumunu düzeltmezse toplamta 180,000 avroyu tahsil edemeyecek.

İki kulübün de verilen ceza hakkında detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor