Fenerbahçe, Belçika'dan büyük avantajla dönüyor

Fenerbahçe, Belçika'dan büyük avantajla dönüyor
UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, çeyrek final için büyük bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

İlk yarı

16. dakikada sağdan kazanılan korner atışında Amoura kale sahası önüne ortaladı. Savunmanın arasından yükselen Nilsson'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

20. dakikada Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Sağdan kazanılan serbest vuruşta Cengiz Ünder kale sahası önüne topu ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Çağlar Söyüncü, meşin yuvarlağı kafayla müsait pozisyondaki Batshuayi'ye indirdi. Kale sahasının sağ çaprazındaki Batshuayi, düzelterek yaptığı sert vuruşta topu filelere gönderdi.

36. dakikada İsmail Yüksek'in pasıyla orta sahada meşin yuvarlakla buluşan Ferdi Kadıoğlu, rakip ceza sahasına gelerek yerden şutunu çekti. Top az farkla yandan dışarı çıktı.

44. dakikada topla rakip ceza sahası önüne gelen Szymanski'nin pasında topla buluşan Fred'in uzaktan sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta gitti.

Müsabakanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı

51. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Orta sahada topla buluşan Batshuayi'nin uzun pasında rakip ceza sahasına hareketlenen Tadic, pasını Szymanski'ye aktarmak istedi. Savunmadan dönen top, ceza sahası içi sol çaprazında yeniden Tadic'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda top, az farkla yandan dışarı çıktı.

62. dakikada soldan kazanılan korner atışında Amoura topu ortaladı. Kafalardan seken top, kale sahası içi sol çaprazında Castro-Montes'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yakın mesafeden kafa vuruşunda, kaleci Livakovic'in müdahale ettiği meşin yuvarlağı İsmail Yüksek uzaklaştırdı.

67. dakikada sol kanatta topla buluşan Lapoussin, ceza yayı üzerindeki Machida'ya pasını aktardı. Bu futbolcu bekletmeden sol çaprazdan ceza sahasına giren Puertas'ı gördü. Puertas'ın bekletmeden vuruşunda, kaleci Livakovic topu kontrol etmeyi başardı.

84. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada topla buluşan Dzeko, savunmadan atağa kalkan Oosterwolde'ye pasını aktardı. Bu futbolcu, orta alandan aldığı meşin yuvarlakla sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez çektiği sert şutta topu köşeden filelere gönderdi: 0-2

90+3. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Sol kanatta topla buluşan Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahası içine gönderdiği ortada Burgess'in eline çarpan top sonrasında VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen Joao Pinheiro, penaltı noktasını gösterdi.

90+4. dakikada kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Dusan Tadic, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3

Fenerbahçe, müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.

Batshuayi, gollerini sürdürdü

Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi, gollerine devam etti.

Bu sezon Süper Lig'de 7, Türkiye Kupası'nda ise 6 golü bulunan 30 yaşındaki oyuncu, Konferans Ligi'nde de 5 gol atmayı başarmıştı.

Batshuayi, Union Saint-Gilloise karşısında takımının ilk golünü kaydetti.

Penaltı VAR'la geldi

Fenerbahçe'nin 90+3. dakikada kazandığı penaltı, VAR kararıyla geldi.

90. dakikada Mert Hakan'ın ortasında meşin yuvarlak, ceza sahası içinde rakip oyuncunun eline çarptı ve hakem korneri işaret etti.

Ardından VAR'dan gelen uyarıyla pozisyonu izleyen hakem, penaltı noktasını gösterdi. 90+4. dakikada topun başına geçen Tadic, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Çağlar oyuna devam edemedi

Fenerbahçe'nin milli stoperi Çağlar Söyüncü, karşılaşmayı tamamlayamadı.

Yaşadığı sakatlık nedeniyle 33. dakikada kendisini yere bırakan Çağlar, sahada yapılan ilk müdahalenin ardından oyundan alındı.

Tecrübeli savunmacı, 35. dakikada yerini Ferdi Kadıoğlu'na bıraktı.

Fred de değişiklik istedi

Fenerbahçe'nin yıldız orta sahası Fred Rodrigues de karşılaşmayı tamamlayamadı.

Uzun süreli sakatlığının ardından ilk defa ilk 11'de maça çıkan 31 yaşındaki oyuncu, 65. dakikada kenara değişiklik istediği yönünde işaret yaptı.

Teknik direktör İsmail Kartal, 68. dakikada Fred'i oyundan alarak, yerine Krunic'i oyuna dahil etti.

Krunic cezalı duruma

Fenerbahçe'nin tecrübeli orta saha oyuncusu Rade Krunic, rövanş öncesi cezalı duruma düştü.

Milan'da oynadığı dönemde Avrupa kupalarında 2 sarı kartı bulunan 30 yaşındaki oyuncu, 81. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı hale geldi.

Rade Krunic, rövanş maçında forma giyemeyecek.

Oosterwolde stopere geçti

Çağlar Söyüncü'nün sakatlık nedeniyle oyundan çıkmasının ardından kalan bölümde savunma bölgesinde sol bek Jayden Oosterwolde görev yaptı.

Oosterwolde'den boşalan sol bek pozisyonuna ise Ferdi Kadıoğlu geçti.

Öte yandan Oosterwolde, bu sezon 2 golünü de Avrupa kupalarında kaydetti. Hollandalı futbolcu, ilk günü Twente ile oynanan karşılaşmada atmıştı.

Amoura rövanşta cezalı duruma düştü

Union Saint-Gilloise'ın Cezayirli oyuncusu Mohamed Amoura, rövanş öncesi cezalı duruma düştü.

Karşılaşma öncesinde Avrupa kupalarında 2 sarı kartı bulunan hücum oyuncusu, 45. dakikada sarı kart gördü.

Üçüncü sarı kartına ulaşan Amoura, Kadıköy'deki müsabakada görev yapamayacak.

Meşale ve havai fişekler nedeniyle oyun durdu

Union Saint-Gilloise ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın hemen başında sahaya meşaleler ve havai fişekler atıldı.

Hakemin başlama düdüğünün ardından sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu bölümden sahaya atılan maddeler nedeniyle Joao Pinheiro maçı durdurdu ve anons yapıldı.

Kale arkasının temizlenmesinin ardından oyun kaldığın yerden devam etti.

Union Saint-Gilloise Teknik Direktörü Alexander Blessin: Fenerbahçe doğruyu söylemek gerekirse bugün iyi oyun sergiledi

RSC Anderlecht Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Blessin, maça iyi başladıklarını ancak bunu sürdüremediklerini belirtti.

İlk bölümde birçok korner şansı bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini vurgulayan Blessin, "Maça iyi başladık, ilk 20 dakika birçok korner kullandık ve şanslar yakaladık. Aslında iyi başladık ama sonra Fenerbahçe golü buldu. Bir sonraki aşamada biz biraz heyecanlandık ve hızlı oynamak zorunda kaldık. O süreçte hatalar yaptık. Topu kontrol etme hakimiyetimiz azaldı, Fenerbahçe ise bu devrede iyi oynadı. Ardından hakimiyetimiz düzeldi ve bu süreçte orta sahada iyi oynadık. Sonra 2. gol atıldı ve ardından penaltı geldi ve bu süreçte iş işten geçmişti. Fenerbahçe doğruyu söylemek gerekirse bugün iyi oyun sergiledi. Bunu kabullenmeliyiz ve önümüzdeki maçlara bakmalıyız." diye konuştu.

Kaliteli bir ekiple sahaya çıktıklarını aktaran Blessin, "Top kaybımız ilk devrede çok fazla oldu ve top kaybımız git gide artış gösterdi. Bazen aklımızı kullanmadan oynadık. Fenerbahçe ise kaliteli bir oyun sergiledi. 3 gol yedik bu çok fazla. Bu bir deneyim ve bundan dersler çıkarmalıyız. Rövanş için sanki bir mucizeye ihtiyacımız varmış gibi konuşuyorsunuz soruyu yöneltirken. Şu anda sonuç neyse o. Eğer günün sonucu 0-1 olsa farklı düşünürdüm ama şu an durum ortada ve bu biz bu durumu kabullenerek önümüzdeki maçlara bakmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Blessin, daha önce herhangi bir Türk kulübünden teklif almadığını da sözlerine ekledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: En doğru planın bu akşam oynadığımız olduğuna karar verdik ve bu oyun üzerinde çalıştık

RSC Anderlecht Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Kartal, rakiplerine dair en küçük detayları dahi iyi çalıştıklarını belirtti.

Oyunculara rakibi ezberlettiklerini aktaran Kartal, "Bu akşam burada dirençli, organize bir rakibimiz vardı. Onlara karşı nasıl oynamamız gerektiğiyle ilgili planlar yaptık. En doğru planın bu akşam oynadığımız olduğuna karar verdik ve bu oyun üzerinde çalıştık. Sonuçta yapmış olduğumuz çalışmalarımızın karşılığını aldık. Oyuncularım taktik disipline bağlı kaldı. Güzel bir galibiyet oldu. Bu galibiyet, ülke puanı için de çok önemliydi. Taraftarlarımıza bu galibiyetin büyük moral olduğunu söyleyebilirim. Buraya kadar gelen taraftarlarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim." diye konuştu.

İsmail Yüksek'in enerjisi yüksek bir oyuncu olduğunu ifade eden Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmail gerçekten çok güçlü, savaşçı bir oyuncumuz. Onunla sezon başından beri konuşuyoruz. Onu daha efektif nasıl kullanabiliriz, daha fazla nasıl geliştiririz diye sürekli konuşuyoruz. İsmail sezon başından bugüne kadar kendisinin de güçlü oyuncu olmasıyla ve çalışarak buralara hak ederek geldi. İsmail bizim için ve Türk futbolu için çok önemli oyuncu. Önü de açık, kendisini çok daha güzel günler bekliyor. Çok önemli bir sakatlığının olduğunu düşünmüyorum."

İsmail Kartal, Ferdi Kadıoğlu yerine Jayden Oosterwolde tercihine ilişkin bir soruya ise "Bu akşamki tercihimi atletizmine güvenerek, yüksek performansta bize katkı sağlayacağına inandığım için Jayden'dan yana yaptım. Sezon başından bu yana sol bekte ve stoperde gelişimine ekip arkadaşlarıma büyük katkı sağladık. Oosterwolde, çalışmayı, oynamayı seven, söylediklerimi dikkate alan bir oyuncu. Kendisi de çalışmasıyla gelişimine büyük katkı sağladı. Geleceği parlak, büyük oyuncular içine girebileceğini düşünüyorum. Birçok büyük Avrupa kulübü Oosterwolde'yi takip ediyor. Oosterwolde çalışmalarının karşılığını aldı." yanıtını verdi. Rekorlarla ilgilenmediğinin de altını çizen Kartal, "Ben sadece rekorlar, rakamlar değil takımımın başarısı için uğraşıyorum. Bu güzel sonuçlar, kırdığımız rekorlarda kalmak istemiyorum. Her geçen gün takımı, oyuncuları daha fazla ne kadar geliştirebilirim, Türk futboluna nasıl bir katkı verebilirim ve oyun gücümüzü daha iyiye nasıl getirebilirim benim düşüncem bu. Zaman zaman düşüşler oldu. Sakatlıklar dönemini sancılı geçirdik. Sakatların dönmesiyle sezon başına dönmeye başladık. Bu şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz." şeklinde görüş belirtti. Kompakt oynayarak deplasmanda gol yemediklerini kaydeden Kartal, kendilerini organizasyonun en favori takımlarından gördüklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor