Fenerbahçe 108. yaşını kutladı

Fenerbahçe 108. yaşını kutladı
Fenerbahçe’nin kuruluşunun 108. ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ziyaret edişinin 97. yıldönümleri, Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küküçandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Deraağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’ndeki Sporcu Anıtı önünde düzenlenen törene Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, asbaşkan Turhan Şahin, Tahir Perek, Ünal Uzun, yönetim kurulu üyeleri Metin Doğan, amatör şubelerin yöneticileri, yüksek divan kurulu ve kongre üyeleri, sporcular ve kulüp çalışanları da katıldı.

ŞAHİN: “GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KULÜBÜMÜZÜ ZİYARETİNİN 97. YILDÖNÜMÜ”

Törende bir konuşma yapan As Başkan Turhan Şahin, “Bugün kulübümüzün kuruluşunun 108. yıl dönümü ayrıca vatanımızın kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kulübümüzü ziyaretinin 97. yıl dönümü. Hepimize bu mutlu gün kutlu olsun. Bu vesileyle, kurucularımızı, Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor ve aziz hatıraları önünde bir kez daha şükranla eğiliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Atamızın 3 Mayıs 1918 tarihinde kulübümüzü ziyareti her şeyden evvel bizleri son derece mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır. Bu tarihi ziyareti bir ordu kumandanının sıradan bir ziyareti gibi kabul edemeyiz. Bu ziyaretin anlamı yıllar geçtikçe ve tarihi gerçekler ortaya çıktıkça çok daha iyi anlaşılmış ve de anlaşılacaktır” dedi.

KÜÇÜK: “ATATÜRK YAŞADIĞI MÜDDETÇE FENERBAHÇE’Yİ DESTEKLEMİŞ BÜYÜK BİR İNSANDI”

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ise, “Hepinizin bildiği gibi kulübümüzün resmi kuruluş yılı 1907 olmakla beraber Fenerbahçe’nin gerçek kuruluş yılı 1899 yılındaki futbol takımımız siyah çoraplardır. Atatürk Fenerbahçe’yi ilk kez 1925 senesinde bir karma takımla yaptığı maçta izlemiştir. Atatürk’ün ilk defa izlediği takım Fenerbahçe olmuştur. 1928 yılında 3-3 biten bir Galatasaray maçından sonra Çankaya Köşkü’nde 3 Galatasaraylı’nın bulunduğu bir ortamda bizde burada 3’e 3’üz diyerek 2 Fenerbahçeli’nin yanına kendisini de ilave etmek suretiyle Fenerbahçeliliğini bir kez daha ifade etmiştir. 1932 yılında 5-6 Haziran gecesi Kulüp binamız bir sabotaj sonucu yanmıştır. Yani Fenerbahçe’nin taşında toprağında stadında Büyük Atatük’ün maddi ve manevi katkısı olmuştur. 1934 yılında Fenerbahçe Stadı bitirilip müsabaka oynanmaya müsait hale getirildiğinde Büyük Atatürk’e müracaat edilmiş ve heykelinin stada koyulması konusunda müsaade istenmiş ve kendisi de büyük memnuniyetle bu müsaadeyi vermiştir. Türk Sporu’nda Atatürk’ün resmi müsaadesiyle heykelinin konulduğu tek yer Fenerbahçe Stadı’dır. Atatürk yaşadığı müddetçe Fenerbahçe’yi desteklemiş büyük bir insandı. Biz O’nu unutmadık ve ziyaretinin 97. yılını kutluyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti varolduğu müddetçe bu kutlamalar ilelebet devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir