Farkındalık Haftasında Kan Bağışı

Farkındalık Haftasında Kan Bağışı
1-7 Haziran tarihleri arası 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' olması münasebetiyle, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde kan bağışı gerçekleştirildi.

 

farkindalik-haftasinda-kan-bagisi-(7)a.jpgfarkindalik-haftasinda-kan-bagisi-(4).jpg

1-7 Haziran tarihleri arası 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' olması münasebetiyle, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde kan bağışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikte hem farkındalık hem de vatandaşların Halk Eğitimi tanıması amaçlı bir dizi etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler hakkında ve kan bağışı hakkında konuşan Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin, "Bu hafta 1 - 7 Haziran tarihleri arası Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' olarak belirlendi.  İlk kez bu yıl kutlanıyor. Bizde Çarşamba Halk Eğitim Merkezi olarak bu hafta boyunca Halk Eğitim faaliyetlerinin tanıtılması ve farkındalık oluşturulması, halkımızın Halk Eğitim kurslarına katılımlarının arttırılması amacıyla bir dizi etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerin ilki, bugün Kızılay'ın desteğiyle birlikte kan bağışı kampanyası yapalım, hem Kızılay'ın kan ihtiyacı karşılansın hem de vatandaşlarımız Halk Eğitimi biraz daha tanısın istedik. Bugün saat 10.00'da başladık akşam 19.00'a kadar devam edecek. Bu vesile ile Kızılay ekiplerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Halk Eğitim bünyesinde gerçekleştirilen kan bağış etkinliğinde görev alan Kan Bağış Kazanım Uzmanı Birkan Yaşar Batur, her yapılan kan bağışının hayat kurtardığını vurgularken, "Yaptıkları etkinlik kapsamına bizleri de alarak güzel bir bağışa vesile oldu. Enver Müdür, etkinliği yapmadan önce bir toplantı ayarlayarak gelen kursiyerlerimize ve hocalarımıza bilgiler vermemizi temin ederek yoğun bir katılımın sağlanmasını gerçekleştirdik. Kendisine buradan Samsun Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi adına çok teşekkür ediyoruz. Bu zor geçen pandemi döneminde insanlara karşı hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarına karşı yaptığı duyarlılıktan dolayı Halk Eğitim ve Milli Eğitim camiasına çok teşekkür ederiz. Yine şunu da belirtmek isteriz ki Çarşamba Milli Eğitim Müdürümüzün ve Çarşamba Kaymakamımızın da bu etkinliklerde çok büyük katkısı var. Buradan Samsun Kan Bağış Merkezinde çalışan arkadaşlarımız olarak çok teşekkür ederiz. Kan bağışı hayat kurtarır bunu hiç bir zaman unutmayın. Mutlaka sizi kan bağışlarına bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kan bağışı 10.00 - 19.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber