“Falcon Fest” festivali nefes kesecek

 “Falcon Fest” festivali nefes kesecek
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) işbirliğiyle....

19 ülkeden 100 maceraperest Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'nda bir araya gelerek, Türkiye’nin ilk ve tek ekstrem sporlar festivali olan “Falcon Fest”te yeteneklerini sergileyecek.

 Falcon Fest’te, 19 Basejumper, 415 metre tırmanış, kano ile kanyon geçişleri ve paramotor görsel şölenleri düzenlenecek. Festival hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, “Büyükşehir Belediyesi ve SAMTAB işbirliğiyle düzenlemiş olduğumuz ve ilkini bu sene yapacağımız ‘Falcon Fest’ programı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Festival Vezirköprü ilçemizde yer alan Şahinkaya Kanyonu’nda gerçekleşecektir. Kanyonun yaklaşık boyu 1200 metre, yüksekliği ise su seviyesinden itibaren 415 metredir. Bahsettiğimiz yerin su derinliği ise 85 metredir. Bu seviye zaman zaman 95 metrelere kadar çıkabiliyor. Bu kanyonu ilk duyduğumuzda merak ettik ve gidip incelemelerde bulunduk. Biz oraya gittiğimizde burada çeşitli spor aktiviteleri yapabilir miyiz şeklinde aklımızda bazı düşünceler oluştu. Bunun üzerine bu bölgeyi bir turizm merkezi haline getirebileceğimizi tartıştık. Daha sonra ise bu işin uzmanlarıyla görüşmelere başladık. Bölgede yaptığımız eylem planlarımızın ardından kendimize bir rota belirledik ve bu şekilde bir organizasyon yapmayı düşündük.” diye konuştu.

 Arlı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıldönümünde Samsun’u turizm alanında uluslararası bir bölge haline getirmek istediklerini belirterek sözlerini tamamladı.
Şahin BİNİCİ (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber