MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

FAKİR BABASI ADEM VURAL

FAKİR BABASI ADEM VURAL

Samsun ili fakirleri koruma ve yardımlaşma derneği başkanı Sayın Adem Vural, Türkiye’de böyleleri var mı? Dedirtecek kadar altın kalpli bir şahsiyet.  Gariban babası Adem Vural, bugüne kadar hiçbir dar gelirliyi, hastayı öğrencileri geri çevirmemiş. Hayatını insanlığa adamış, biçare insanların hayatlarına mutluluk katmak için gece gündüz Allah rızasını gözeterek hizmet vermeye devam ediyor. 

 Samsun fakirleri koruma ve yardımlaşma derneğinin çalışmalarına çok yakından tanık oldum. Gözlerim yaşardı, faydalı güzel çalışmalar yapıyorlar. Maddi, manevi yardımda bulunuyorlar, öğrencilere burs veriyorlar, sosyal alanda faaliyetlerin yanı sıra birleştiricilik yapıyorlar, çok alçakgönüllü mütevazi davranış sergiliyorlar. Bu davranışlar bizim geçmişte derneğimizde yapılan çalışmaları hatırlattı. Geçmişte, bir süre sonra Çarşamba Altın Kalpler Yardımlaşma Derneği‘nin faaliyetlerini sonlandırdık ancak yardım kuruluşlarıyla hiçbir zaman irtibatımızı kesmedik.

İslam dini, yardımlaşmaya çok önem verir. Hem yardım etmeye hem de yardım ederken karşı tarafın onurunu incitmemeye  dikkat etmesinin emreder. Veren elin alan elden daha üstün olduğunu buyurur İslam’ın peygamberi Hz. Muhammed(s.a.v) bir müslümanın ihtiyacının giderilmesi halinde  Yüce Allah’ın da ihtiyaç gideren kimsenin ahiretteki bir ihtiyacını  gidereceği müjdesi verilmiştir peygamberimiz tarafından. Allah için yapılan yardımların karşılıksız kalmayacağını belirtmektedir. Varlıklar paylaşılmak için lütfedilmiştir. İmkanlar Allahın kullarına ihsanıdır. İmkan sahibi olanların Allah katında özel sorumlulukları söz konusudur. İmkan sahibi olmayanları gözetmek imkanı olanların imani ve islami  görevleridir. Paylaşmanın imkan işi değil iman işi olduğu bir gerçektir. Sahip olduklarını paylaşamayanlar imanlarını sorgulamak durumundadırlar. Birçok vakıf ve dernek ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla kurulmuştur. Bu derneklerin  yönetim kurulu  başkan ve üyeleri derneğin amaçlarını  gerçekleştirmek için var güçleri ile çalışmaktadırlar.  Derneklerin çokluğu toplumun yönetime ortak olduğunun da yansımasıdır. Dernekler faaliyetlerini ilgili kanunlar ve tüzüklerindeki amaçlarının doğrultusunda geçekleştirirler.

Samsun fakirlere yardım derneği başkanı Sayın Adem Vural’ın yoksullara dönük yıllık  faaliyetlerini burada yazmaya kalksak sayfalarımız buna uzunca bir zaman yetmeyecektir. Samsun’da başı sıkışanın Adem Vural’a başvurduğunu imkan sahibi olanlarında yardımlarını bu dernek üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada güven içerisinde  bulunduklarını biliyoruz.

Samsun fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği’nin çalışmalarına destek verilmelidir.  Bu münasebetle Sayın Adem Vural’ı  ve şahsında yöneticilerini tebrik ediyor,çalışmalarında başarılar diliyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi