FACEBOOK SİZİ ADAY YAPMAZ!

FACEBOOK SİZİ ADAY YAPMAZ!
Şu 7 Haziran seçimleri ya da Samsun'dan belirlenecek AK Parti, CHP , MHP, SP gibi partilerin 9 Milletvekilleri belli olsa da bizler de rahatlasak diyorum...

Herkes hangi partiden kimler aday olacak merakla bekliyor.

Halk kimler aday olacağını merakla beklerken partilerde ki aday belirleme turları da bindirmelerle devam ediyor.

Piyasaya bakıyorum da mesela AK Partide geçtiğimiz haftaya kadar aday adayları TEMAYÜL lafları ve telaşı ile kıvrandı durdu. O TEMAYÜL geçti.

Herkes şimdi Ankara'da Genel Merkeze karargah kurarak benim dayım var, benim ağabeyim, akrabam, başbakanın akrabasıyım, yok efendim filan benim ahbabım diyerek çadırlarını kurdular bekliyorlar.

Hiç düşünmüyorlar ki AK Parti temayülü teşkilatların gazını almak için yapıyor. Onlar asıl Halk içinde AK Parti Genel Merkezinin yaptığı ANKET'leri tınlamıyor bile....

Oysa anketler için aday adaylarından en fazla kim kendisini tanıtırsa onlar kabul görecektir. Anketler içinse Samsun'da tanınmak gerekir. Öyle akraba, ahbap çavuş ilişkileri değil anket ve halkın tanıdığı sevdiği ve istediği isimler aday olacak.

CHP' de durum biraz bu defa farklı. Onlarda önseçim heyecanı var. Ön seçimler için ilçe teşkilatları hazırlıklarını yapıyor.

Ama onların aday adayları da enteresan. Çoğunluğu ilçe teşkilatlarında ki isimleri tavladığım anda bu iş olur biter havasında. Peki ya oy verecek olan Halk ne düşünüyor?

MHP'ye gelince çok dikkat çeken ve birbirinden değerli isimler aday adayı oldu. Belki yıllar sonra MHP'nin eline öyle bir koz geçti ki; becerebilirseler adaylarını güçlü ve halkın sevdiği isimlerden seçerseler inanın geçen gün yazdığım 5+2+2 veya 5+3+1 neden olmasın.

AK Parti gün geçtikçe çok aday adayı nedeni ile şansını iyice kaybederek 4+3+2 şablonuna doğru yavaş yavaş ilerliyor.

Her şey kısacası aday adaylarının kendilerini tanıtmaları ile rayına girecektir.

Ama görüyoruz ki  aday adayları maşallahları var sosyal paylaşım siteleri veya kendilerine yakın bir iki medya gücünü arkasına alarak yok dedesinin elini öptü, yok koyunlarla koşu yaptı, yok odun kırdı yok kadınlara daha yakın oluyor falan filan...

Muhabbetler hizmet, halka yakınlaşmak, dertlerini dinlemek değil aksine aday olayım da nasıl olursa olsun mantığı içindeler.

Yok öyle 'Yağma Hasan'ın böreği...'

Siz Milletvekili olacaksanız önce Halkı tanıyacak, halkın içinde olacak, onların derdi ile hemhal olacak, onların söylemlerine kulak verip yarın onların yanında olup olmayacağınızı göstereceksiniz ki seçilebilesiniz.

Genel Merkezdekilere ulaşan CD, Mektup, dokümanlar, medya haberlerinden bazılarının haberleri ile aday olacağınızı sanıyorsanız "GİDİN DE KUMDA OYNAYIN..."

Bu Milletin artık yatırıma, fabrikalara, gelir kapılarına, istihdam alanlarına ihtiyacı var. Çoğu aday adayının maddi durumu ortada: Olmayanların çoğunun ardında İşadamları, fabrikatörler, eski siyaset kalıntıları vs, vs, vs var.

Onlarla değişmeyen siyasetle yola gidilecekse bu halk DUR diyecektir hepsine...

Yok halkı düşünüp onlar için çalışılacaksa o zaman halka inin. Ne Genel Merkez ne de belli medya, sosyal paylaşım siteleri sizi "ADAY YAPMAZ".

Bunu böyle bilin...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber