Fabrikanın çalışması hepimizin elinde!

Fabrikanın çalışması hepimizin elinde!
Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şubesi Başkan ve yöneticileri, Şeker-İş Sendikası’nın 50. Kuruluş yılı gerekçesiyle Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ı ziyaret ederek 50. Yıl dolayısıyla hazırlanan hediyelerden takdim etti

 

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ile bir süre görüşen Şeker-İş Sendikası Çarşamba Başkanı Sinan Türe, “Fabrikanın çalışması hepimizin elinde” dedi

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şubesi Başkanı Sinan Türe ve Şeker-İş yönetim kurulu üyeleri Şeker-İş Sendikasının kuruluşunun 50. yılı gerekçesiyle Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ı ziyaret ederek 50. yıl için hazırlanan özel Şeker-İş logolu Şekerliklerden Kaymakam Caner Yıldız’a hediye etti. Ziyarette bulunan Şeker-İş Sendikası temsilcileri bir süre Kaymakam Caner Yıldız’la görüşerek, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın geleceği hakkında Yıldız’a bilgiler verdiler.

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, Kaymakam Caner Yıldız’la yapılan görüşmede, Yıldız’a, “ Şeker Fabrikası’nın çalışması çiftçilerimizin şeker pancarı ekmesine bağlı” dedi. Türe, Kaymakam Yıldız’a Şeker Fabrikası’nın özelleştirme süreci ile ilgili de bilgiler verdi. Türe, Kaymakam Yıldız’dan Şeker Fabrikası’nın çalışabilmesi için destek istedi.

Sinan Türe yapılan görüşmede, “ Şeker Fabrikası’nın çalışması hepimizin elinde. Çiftçilerimize gerekli bilgilendirme yapılarak pancar ekimine teşvik etmek gerekiyor. Fabrikamızın düzgün bir formda çalışabilmesi için Çarşamba’da en az 60 – 70 bin ton pancar ekilmesi gerekli. Bu konuda sizlerin yardımıyla bunu Çarşamba’da gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Pancarın önümüzdeki yıl çiftçi içinde büyük bir gelir kaynağı olacağını düşünüyoruz. Çünkü; bu yıl 135 kuruştan satılan pancar seneye 145 kuruş olacak. Ayrıca fabrikamıza satılan pancarın %20’si çiftçilerimize küspe (kaba yem) olarak verilecek. Ayrıca ülkemizde son dönemde vatandaşlarımıza nişasta bazlı sağlıksız şeker tükettiriliyor ama şeker pancarından üretilen şekerin tadı bu tarz şekerlerin hiçbiri ile değişilemez” dedi.

Kaymakam Caner Yıldız da, Şeker-İş Sendikası temsilcilerine teşekkür ederek bu konuda gerekli destekleri sağlayacaklarını belirtti. Yıldız, Çarşamba Ovası ve Bafra Ovasında çiftçilerimizi şeker pancarı ekimine yönlendirerek fabrikanın çalışması için bizler üzerimize düşen görevi yapmaya uğraşacağız. Bu çiftçilerimizin daha çok kazanması ve kar elde etmesi için güzel bir fırsat. Bu fırsatı çiftçilerimizin kaçırmaması adına muhtarlarımız, Ziraat Odamız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle koordineli olarak çalışmak en güzel uygulama olacaktır. Şeker pancarının bu yıl Bafra ve Çarşamba Ovalarımızda mutlaka arttırılması ve hem fabrikamıza sahip çıkmak hem de çiftçilerimizin pahalanan giderlerini en azından yarıya ve daha aşağıya çekerek kar elde ederek geçimlerini sağlayacakları üretime yönlendirmek ilçemizin de geleceği adına kaçınılmaz bir fırsat olacaktır” dedi.

fabrikanin-calismasi-hepimizin-elinde!-(1).jpg

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber