Eylemcilere Vatandaşlardan Türk Bayraklı Tepki

Eylemcilere Vatandaşlardan Türk Bayraklı Tepki
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 kişinin öldüğü olayları Samsun’da protesto etmek isteyen Emek ve Demokrasi Güçleri’ne, vatandaşlar Türk bayraklarıyla tepki gösterdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 kişinin öldüğü olayları Emek ve Demokrasi Güçleri protesto etmek istedi. Grup, Öğretmenevi’nin önünde toplanarak İstiklal Caddesi üzerinden Süleymaniye Geçidi’ne kadar yürümek istedi. Grup ilk olarak önceki gün İstiklal Caddesi üzerinde Samsun’da taşeronlaşmaya tepki göstermek için HDP’nin açtığı stant önünde çıkan gerginliğin olduğu yere kadar çevik kuvvet eşliğinde yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi. Çevik kuvvetin çember içersine aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri üyelerinin basın açıklaması yapılacağı esnada İstiklal Caddesi üzerinde bazı vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ile gruba tepki gösterdi. Gergin anların yaşandığı eylemde polisler her iki grubu da sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşların diğer grubun üzerine doğru hareketlenmesinin ardından Ağabali Caddesi’nde hazırda bekleyen TOMA araya girerek, vatandaşların diğer grubun üzerine yürümesini engelledi. Daha sonra vatandaşların yanına giden İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, vatandaşların dağılmasını isteyerek, “İte uyup, it olmayalım” diye konuştu.

Vatandaşlar adına konuşan İsmail Şenal, “Burada hiçbir partili yok. Burada Türkiye’yi sevenler var. Bu bayrağı sevenler var. Burası Karadeniz, herkes haddini bilsin. Bundan sonra da burada bu ülkenin, bu vatanın aleyhine söz söyleyecek insan 5 defa düşünsün her şeyi göze alıp öyle konuşsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel