Evlatlarını, 318 lira para yatırarak görebiliyor

Evlatlarını, 318 lira para yatırarak görebiliyor
Bursa'da, eşlerinden boşanan 56 baba, çocuklarını icra müdürlüklerine 318 lira para yatırarak görebiliyor.

Evladını icra görevlisi ve polis nezaretinde alan babalar, “Paramız olmasa çocuklarımızı göremeyeceğiz” diye dert yanıyor. BursaBarosu Başkanı Ekrem Demiröz ise, bu konuda kanuni düzenlemelerin yetersiz olduğunu ifade ederek, “Karı koca ilişkisi bitebilir, ama anne ve babalık, çocuk yaşadığı sürece devam eder. Kim olursa olsun, anne ve babanın o çocuklarla ilişkisini kesmek toplum için büyük bir tehlike” dedi.

Bursa`da eşinden boşanmış 56 baba, çocuklarını icra yoluyla görebiliyor. Çocuklarının velayetini elinde bulunduran anne, mahkeme kararına rağmen çocuğunu göstermeyince, baba için tek çare icra müdürlüğüne başvurmak oluyor. Her bir görüş için 318 lira para yatıran baba, icra müdürü görevlisi ve polisler ya da jandarma nezaretinde eski hayat arkadaşının evine gidip çocuğunu alabiliyor. Yine çocuğun teslimi polis kanalıyla oluyor. Ayda iki kez çocuğunu görme hakkı bulunan baba, bunun için icraya 636 lira para yatırmak zorunda kalıyor. Mahkeme kararına uygulamayan anneye ise hiçbir işlem yapılmıyor. Çocuklarını görmek için para yatırmak zorunda kalan babalar ise dertli. ”Paramız olmasa çocuğumuzu göremeyiz” diyen babalar, bu hususta kanuni bir düzenleme yapılmasını istiyor.

“ANNE BABANIN ÇOCUKLA İLİŞKİSİNİ KESMEMEK GEREKİR”
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ise, bu konudaki kanuni düzenlemelerin yetersiz olduğunu söyledi. Mahkeme karanını uygulamayan eşe ağır yükümlülükler getirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Demiröz, “Eskiden boşanmalar bu kadar çok değildi. Artık ihtiyaç haline geldi. Bu, kanun koyucu tarafından dikkate alınması gereken bir husus oldu. Karı kocalık biter, ama anne ve babalık çocuk yaşadığı sürece devam eder. Kim olursa olsun, anne ve babanın o çocuklarla ilişkisini kesmek, toplum için de büyük bir tehlikedir. Anne babayı, baba anneyi kötülüyor. O çocuğun bu dünyada tek güvendiği şey anne ve babadır. Çocukların hayallerini yıkıyorlar. O çocuk ne hale gelir? Kimse çocuklarını anne babadan mahrum etmeye kalmasın, bunun bedelini toplumdan önce kendileri öder” dedi.

“ÖFKEMİZİ ÇOCUKLARIMIZA KURBAN EDİYORUZ”
İntikam duygusuyla eşlerin çocuklarını birbirlerinden mahrum bırakmasının kötü olduğunu kaydeden Başkan Demiröz, “Çocuklarımızı öfkemize kurban ediyoruz. Bunu yapmayalım. Keşke mutlu evlilikler olsa, ama yürümüyorsa, bir arada olup mutlu olmaktansa, ayrılıp mutlu olmayı seçmeliler. Çocuk ‘Annem de babam da beni çok seviyor, ama ne yazık ki birbirlerini sevmiyor’ derse, o travmayı atlatabilir. Bu konudaki ağır müeyyideler, belki o yanlış davranışın önüne geçer. Kanun koyucular bunu düşünmeli” diye konuştu.

OSMAN AKIN
BURSA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel