Evde Sağlık Hizmetleri Protokolü imzalandı

Evde Sağlık Hizmetleri Protokolü imzalandı
Samsun Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında, ’Evde Sağlık Hizmetleri Protokol İmza Töreni’ düzenlendi

İmza töreni Samsun Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Samsun Valisi İbrahim Şahin protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Bu gün çok önemli bir protokole imza atıyoruz. Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilimizde evde sağlık hizmetleri konusunda yaptığı önemli çalışmalar var. Evde sağlık hizmetinin daha kaliteli ve etkin verilebilmesi amacıyla 31 Mart 2015 tarihinde ’Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımızın katılımı ile imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Bu protokol kapsamında; sağlık hizmeti alması gereken hastalar Halk Sağlığı Müdürlüğü, kişisel bakım-temizlik, ev, çevre temizliği, tadilat, tamirat, yemek ve ayni yardım gibi ihtiyaçları olan kişiler Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek ve benzeri hizmet alması gereken kişilerin de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek hizmet alması sağlanacaktır. Böylece hastaların hastalık sürecini evlerinde huzurlu ve rahat geçirmeleri amaçlanmaktadır. İlimizde bu çalışmalar ilgili kurumlarımız ve Büyükşehir Belediye’miz tarafından bu zamana kadar yürütülüyordu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi bu protokol sonrasında birlikte daha koordineli bir şekilde çalışmalarını yapacaklar ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza gerekli hizmetleri vereceklerdir” dedi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise yaptığı konuşmada, “İlimizde halen Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden evde sağlık hizmeti alan 3 bin 453 hasta, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alan bin 600 kişi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden hizmet alan 10 bin 218 kişi mevcuttur. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri ihtiyacı olan tüm hastalara ulaşarak planlı ve programlı bir şekilde kaliteli hizmet vermeye devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından ‘Evde Sağlık Hizmetleri Protokolü’, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı tarafından imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık