Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Etki tepki diye buna derim. BİR YANLIŞ, BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

Etki tepki diye buna derim. BİR YANLIŞ, BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

 

Vay bee…

İki ara da bir derede kalmak buna denilse gerek. Bu habercilik ne menem iş bir anlayabilseniz var ya!. Dün sizlere manşetten “BU AYIP BİZİM!” haberinde OMÜ’ ye bağlı olarak eğitim veren Hukuk Fakültesi öğrencilerinin sıkıntı ve dertlerini sizlere aktardık. Yorumsuz olarak hem de.  Ama gelin görün ki haber sabahın köründe tepkilerini almaya başladı. Bizim için gurur verici durum. Çünkü okunduğumuzu bir kere daha hem de çok okunduğumuzu teyit ettirmiş olduk. Sonra tepkiler, tepkiler, tepkiler.

Bizim çocuklarımızda İstanbul, Ankara, Şırnak’ta okuyor. Ne zaman bir yerde bomba patlayacak diye ödümüz patlıyor. Oturup adam gibi bu memlekette eğitim görsünler diyeni mi ararsınız.

Ya da bizim çocuklarımızda aynı derdi çekiyor ama onlar okumak için gidiyorlar Çarşambada bu kadar berbat neresi var bize de göstersinler. Kimse bahane armasın. Samsun çok mu güzel!. Kimsenin Çarşambayı karalamaya lekelemeye hakkı yok diyenini mi?  Kısacası arayan Çarşambalılar demediğini bırakmadı. Bazı yorumları paylaşalım:

İLGİNÇ  -  YORUMSUZ

Ve arkadaşlara sorayım siz hiç köy gibi yerde ışığı olmayan etrafında sadece bir kafesi olan ve hiç bir faaliyeti olmayan bir yerde okudunuz mu?. Ben okudum ve de saat 19:00 dan sonra erkek olarak sokağa bile çıkamıyorduk. Siz burayı bulmuşsunuz da birde şikayetçi oluyorsunuz. Yazık yazık…

İLGİNÇ - YORUMSUZ

Ben bu haberi sabah okuduğum zaman şaşırdım. Ne gibi tepki veririm diye düşündüm yalnız benim tepkimi arkadaşlar zaten yorumlarında yazmış. Birincisi rahat dolaşamıyoruz ve grup olarak dışarıya anca çıkıyoruz ve biber gazı aldık demiş arkadasın birisi arkadaşım burasını siz istediniz mi! Önce onu söyleyin.
İkincisi siz burada kendinizi öcü olarak görüyorsanız ona bir şey demeye hakkım yok. Sosyal faaliyet olmaya bilir çünkü yeni gelişen bir ilçeyiz ve siz bizim gururumuz olacağı yerde biriz ve ilçemizi rencide etmeye çalışıyorsunuz. Ben kendimden örnek vereyim

tek taraflı bakmamak lazım  - suat

Siz çarşambanın hangi kısmında geziyorsunuz ki bu kadar tacize uğruyorsunuz anlamadık. Ya sizin davranışlarınızda bir problem var yada bakış açınız zaten negatif olduğu için her şeyi öcü olarak görüyorsunuz. Dediğiniz gibi 60 yaşındaki adam sizin elinizden bayansınız diye para almadıysa onu orada neden ayıplamadınız. Çarşamba halkı bu gibi durumlara müdahale etmeyi bilir. Taciz konusuna gelince Beyoğlu’nda da olsanız İzmir kordonda da olsanız bu tacizler olacaktır. Böyle bir şeye maruz kaldığınızda yakındaki bir esnafa "dikkat ediniz esnafa diyorum etrafta esnaf olduğunu sananlar var" başvurunuz. O abilerimiz sizi korumasını bilir. Sosyal anlamda denilecek bir şey yok. O durumdan bütün çarşamba muzdarip maalesef.

Yorum sizin. Bu konuda resmi yetkililer neler yapacak onu bekleyip göreceğiz. Bu okuyucu yorumlarından bazıları.

***

İkinci konu AK Parti İl Başkanlığına İl Koordinatörü Recep Yıldırım’ın gazetemize de yaptığı açıklamasında mevcut İl Başkanı Osman Çetinkaya’nın tek liste ve tek aday olarak kongreye gitmesi kesinleşti. Şimdilik Çetinkaya ile AK Parti görünen o ki kongresini yapacak. Ama hiç kimse de tek liste ile kongreye gidilmeyeceğini haberin gelmesi ile birlikte mümkün olmayacağını açıkladı. Yani Çetinkaya’ya rakip olarak mutlaka listeler çıkartılacak. Genel Merkez belki konuyu bitirdi ama Samsun henüz tamam demedi.

Kısacası AK Partide gelecek günler çok şeye gebe ve çok gerilimli bir kongre olacağı şimdiden görülüyor. Biz şimdiden söyleyelim. Gerisini partili delegeler ve aday olacaklar düşünsün.

Ama ya bir de başka aday listesini sunar ve adaylığını kongre günü açıklarsa ve kongreden Çetinkaya’ya rakip olarak çıkarsa işte o zaman ortalık toz duman olacaktır. Çünkü herkes o kazanacak muhtemel adayın Genel Merkezden alınabileceğini de bile bile gireceğini belirtiyor ki bu AK Parti için daha da büyük bir tehlike. Yani iki tarafı da pis değnek. Teraziyi ya Başbakan ayarlayacak ya da Genel Başkan. Samsun’ dan başka türlü çıkış yok. Sürekli bulunduğu ligden düşen Samsun ve ilçelerinin bu konuda ki ligden düşmeyecek gibi görünüyor.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın…

NOT: (Bu arada Çarşamba eğitiminde çok vahim bir başka konu var. Eğitimde ki evlere şenlik bu konuyu da detaylı araştırıyoruz ve sizlerle yakında buluşturacağız. Haberimizi yetkililer önlem almadığı takdirde elbette ki yapacağız.  Şimdilik bekliyoruz. Hiç kimse bu kadar ucuz yoldan kabadayı gibi iş yapamaz. Bu konuda ki Öğretmenler (bazıları) Ya eğitimci olacak, ya da güvenlikçi. Kimse kimsenin namus bekçisi değil. Her öğrencinin babası anası ve ailesi var. Böylesi düşüncelerle eğitim verenlere gereği yapılmalıdır. Bu mesajım da İlçe Milli Eğitim Müdürümüze. Konu bazı Öğretmenlerin çirkin kafa yapılarına.)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi