Esnafın kokuya tahammülü kalmadı

Esnafın kokuya tahammülü kalmadı
Çarşamba’da Yeni yapılan Katlı Otoparkın altında bulunan esnaflar ve dolmuş durağı çalışanlarının kanalizasyon kokusuna tahammülü kalmadı

 

Çarşamba’da Ali Fuat Başgil Köprüsünün yan tarafında yeni inşa edilen katlı Otoparkın alt tarafında bulunan dükkânların ve köprü altında Köy Minibüs Durakları bulunan Dolmuş şoförlerinin kanalizasyon kokusuna tahammülü kalmadı. Ali Fuat Başgil köprüsünün yan tarafından Yeşilırmak’a dökülen kanalizasyonun çevreye yaydığı koku yüzünden isyan eden esnaf, “Bu Kokuya tahammülümüz kalmadı artık” dedi.

Esnaf ve Köy Dolmuş şoförleri bu konuda gerekli makamlara başvuruda bulunduklarını, çözüm olarak da kanalizasyon borusunu 5 metre ırmak yatağı içine doğru uzatıldığını ama kokunun geçmediğini belirttiler. Özellikle ırmaktaki suyun azaldığı dönemlerde kokunun aşırı derecede arttığını belirten esnaf, “Burası Çarşambalıların gezip, vakit geçirmek için kullandıkları bir yer olarak yapıldı. Bu yolu kullanan vatandaşlar bile kokudan şikayet ediyorlar. Yalnızca buradan akan değil, 3 farklı noktadan akan kanalizasyon burada birleşiyor ve koku tahammül edilemez bir hale geliyor” dedi.

Kanalizasyondan kaynaklı aşırı şekilde sivri ve karasinek olduğunu belirten Esnaf, bu konuya çözüm alınmasını istedi. Esnaflar, “Çarşamba’nın kanalizasyonun 2012’nin Türkiye’sinde Çarşamba’nın ortasında ırmağa boşalmasını utanç verici bir görüntü” olarak nitelendirerek, tepkilerini dile getiren esnaf yetkililerin sorunu çözmesini istedi.

Gazetemize açıklamada bulunan bir esnaf, “30 yıldır vergi veriyorum, şu çektiğim kokuya bak. Bu kokudan kaynaklı bazı arkadaşlarımız hastalandı. Bu rezilliğe bir an evvel çözüm bulunmasını istiyoruz. Bunu çözmek bu kadar zor olmamalı. Kanalizasyonun şehir dışına taşınması gerekiyor. Bu kokudan yakında ölürüz herhalde” dedi

Haber-Foto: Serkan Karahan

esnafin-kokuya-tahammulu-kalmadi1.jpg

esnafin-kokuya-tahammulu-kalmadi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber