‘Esnafın borcu fındığı bekliyor’

‘Esnafın borcu fındığı bekliyor’
Fındıkta yaşanan fiyat belirsizliğinin esnafın kredi borç ödemelerini etkilediğini belirtilirken, "Hasat sezonu sorası borç ödeme oranları önceki yıllardaki Eylül ve Ekim aylarına göre çok az, fındık 13 TL olduktan sonra borç ödemelerinin hızlanacağını dü

Fındık hasat sezonunun sona ermesinin ardından üreticiler gibi kredi kullanan esnafta fiyatların artmasını bekliyor. Kredi kullanan ve borç ödeyecek olan esnaf fındıkta yaşanan fiyat belirsizliği sebebi ile zarar etmek istemiyor. Fındıkta fiyat artış beklentisi sebebi ile ürününü bekleten esnaf, kullandığı ve geri ödenecek olan kredi borçlarını ertelemek zorunda kalıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan yetkililer, fındık hasat sezonu öncesi oluşan fiyatlardan dolayı geri borç ödemenin hasat sezonu yüksek olacağını düşündüklerini, ancak oluşan fiyat sebebi ile bu beklentilerinin gerçekleşmediğini söyledi. Fındığın artışına bağlı olarak borçların ödeneceğini aktaran Kaya, fiyatın 13 TL olması ile artışın hızlanacağını belirtti.

"DİRENEBİLEN DİRENSİN"

Esnafın fiyat beklentisi içinde olduğunu ve fındığın bekletilmesi gerektiğini ifade eden yetkililer, "Esnafımız kredi borçlarını kısmi olarak ödüyor ancak bizim beklentimiz oranında değil. Bu durumdan şuna anlıyoruz ki, geçtiğimiz yıl 22-23 seviyelerine çıkan fındık fiyatı ürün bekletilince yukarı seviyelere çıkıyor. Esnafımız bunun bilincinde ve fındığını bekletiyor. Hasat sezonu sonrası borçlar ödeniyor, ancak önceki yılların Eylül ve Ekim aylarına oranla bu oranın çok az olduğunu görüyoruz. Fındık fiyatların azda olsa kıpırdanmalar yaşanıyor. Benim esnafa tavsiyem direnebilen dirensin geçen yılki rakamları yakalamamız mümkün değil ama zannediyorum ki 14-15 seviyelerine çıkacaktır. Bana göre bu zamana kadar yükselmemesinin sebebi de tüm uyarılara rağmen vatandaşımızın emanete fındık vermesidir. Ayrıca fındık 13 TL olduktan sonra esnafın borç ödemesinin hızlanacağını düşünüyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz