ESNAFA DESTEK ÖDEMELERi BAŞLADI

ESNAFA DESTEK ÖDEMELERi BAŞLADI
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Covid-19 Salgını neticesiyle mağdur olan servisçi ve yolcu taşımalığı yapan esnafa yönelik destek ödemesinin başladığını söyledi.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa  Bala, yaptığı açıklamada, Covid-19 salgının başlaması ve okulların kapanmasıyla da servisçi esnafının mağdur olduğunu yine pandemi döneminde yolcu taşımacılığı yapan esnafların yolcu sayıları pandemi öncesine göre 3/2 oranında düştüğüne vurgu yaptı.

"Kanayan yaramıza şu anlık bir turnike"

Bir çok mecradan  yapılan destek taleplerin sonuçlandığını söyleyen Başkan Musa Bala, Her platformda bu mağduriyetle görüşmeler, basın açıklamaları, bürokrasi uğraşları, resmi yazılar da bir takım destek ve ötelemeler talep edilmişti. NitekimCumhur başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aralık ayında  yaptığı açıklamada özellikle ulaşım sektöründe mağdur olmuş servis, taksi, dolmuş, halk otobüsü esnaflarımız içinde olmak üzere bir nakit destek paketi (3.000 TL ocak, şubat, mart)  olarak açıklanmıştı.Müracaatları tamamlamamızın ardından nihayet destek ödemesi ilk taksit olan Ocak ayı 1.000 TL hesaplarımıza yatmaya başlamıştır. Bu kanayan yaramıza şu anlık bir turnike görevi görmüştür." dedi

Yanlış hesap numarası ve itirazlara dikkat

Yapılacak müracaatlarda yanlışlık yapılması durumunda dikkat edilmesi gereken hususları kaydeden Başkan Bala, "Müracaat esnasında  sehven yanlış girilen hesap, IBAN numaraları yüzünden parayı alamayan esnaflarımızın olması durumunda bunlar ile ilgili yine sistem üzerinden IBAN güncelleme bölümü aktif olacak güncellenen IBAN numarasından sonra yine paralarını alabileceklerdir.Ayrıca müracaat edip ancak kazanamayan yada reddedilmiş müracaatlara itirazlar 28.01.2021 tarihine  kadar yine sistem üzerinden yapılabilecektir. Gelir Desteği konusunda sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Ötelemeler ve (Dondurulmuş sistem) bekliyoruz"

Sözlerine çalışmayan araçlara yönelik sigorta ve muayene  gibi uygulamalarda düzenleme yapılmasını talep eden, Çarşamba Şoförler Odası başkanı Musa Bala , "Çalışmayan araca sigorta kesilmemeli, yine muayeneler dondurulmalı, çalışmayan aracın bandrolü olmaz, çalışmayan aracın esnaf bağkuruda olmaz bunların hepsi dondurulmalı, ayrıca 1 yıl ödemesiz , faizsiz yeni kredi imkanları tanınarak eski günlerimize kavuşabiliriz . Sayın cumhurbaşkanımızın bu konular da bir takım müjdeler vermesini bekliyoruz " diye konuştu

HABER: Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber