Esnaf ve Sanatkarlar Şura’da Buluştu

Esnaf ve Sanatkarlar Şura’da Buluştu
4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Ankara ATO Congresium’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi

Ankara’da gerçekleştirilen şuraya yoğun katılım olurken, programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli konularda açıklamalarda bulundu.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;

TAKSİCİ DEYİP GEÇEMEZSİN

"Esnaf ve Sanatkarlar şurasının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Şuranın düzenlenmesinde emeği olan TOBB, TESK gibi kurumlara teşekkür ediyorum. Osmanlı cihan devleti Osman Gazi'nin ahilik geleneğine göre kılıç kuşanması ile kurulmuştur. Biz de esnaf ve sanatkar demek ticaret yapan sırf ekonomik faliyette bulunan insan demek değildir.

ESNAF, TÜRKİYE'NİN RUHU

Bizim medeniyetimizde esnaf ve sanatkar gerektiğinde asker, gazi ve kahramandır,Gerektğinde adaleti sağlayan hakim abi ve kardeştir. Taksici deyip geçemezsiniz, Bakkal deyip manav deyip geçemezsiniz mahalle ve sokağın ruhu abisidir. Çok açık söylüyorum esnafı aldığınızda Türkiye ruhundan bir şey kalmaz.

ELİNİ, KAPINI VE SOFRANI AÇIK TUT

Esnaf bismillah der dükkanını açar müşteriyi değil nasibini bekler kısmetini bekler. Osmanlı'da çekiçlerin bakırın üzerine iki darbede indiriyorlar bakırcının dilinden Allah Allah diye zikir dökülüyor. Keçeciler yünü vücutlarına vurduklarında Allah Allah diyor. Öyle bir teşkilat düşünün ki 1000 yıldır arkadaşlarına şunu tavsiye ediyor elini açık tut, kapını açık tut, sofranı açık tut, elini bağlı tut, dilini bağlı tut, belini bağlı tut.

ENSAF YAŞADIKÇA MİLLET YAŞAR

Rabbim bu milleti ekmeksiz susuz havasız vatansız bırakmasın. Ama onlar kadar böyle güzel bir cemiyetten mahrum bırakmasın. Esnaf yaşadıkça bu millet ve devlet ayakta kalır. Bu nedenle esnafın acı bir ekonomi altında ezilmesine karşı çıkacağız.

SESSİZ KALIRSAN BÜYÜK DEVLET OLAMAZSIN

Türkiye bölgesel meselelerle neden bu kadar ilgili diyenler oluyor. Mısır için susalım, Filistin için susalım, Suriye'yi Irak'ı görmezden gelelim diyenler oluyor. Medyada yazan çizenler oluyor. Mısır'a Filistin'e Suriye'ye susmak da mümkün. Avrupa nasıl susuyorsa nasıl görmezden geliyorsa bizde susabilir, görmezden gelebilirdik. O zaman büyük devlet olamazsınız. Acaba birileri bu bölgeye 12 bin kilometreden niye geliyor. Bunun üzerinde düşünmemiz lazım. Niye geliyorlar ne alakası var bunlarla. Bunun üzerinde durmamız lazım. Sessiz tepkisiz kalırsanız Hacı Bektaş'ın Hacı Bayramı Veli'nin esnaf sanatkarın karşısına alnınız ak çıkamazsınız.

 

BAZILARI ANKARA'DA OTURUP HERŞEYE ÇAMUR ATIYOR

Bazılarının işi gerçekten çok kolaydır. Ankara'da ofisinde oturacaksın nerede iş yapılıyorsa onu kıyasıya eleştireceksin. Ekonomiyi, çözüm sürecini, Suriye politikasını, Irak politikasını eleştir. Pergel gibi bir ayağın bir ayağın burada merkezde olacak diğer ayağınla alemleri gezeceksin diyor Mevlana. Biz de bunu yanlış anlayıp iki ayağını da merkeze sabitleyip ahkam kesenler var. Adeta parmağını dahi kıpırdatmadan yan gelip yatan yattığı yerden de önüne gelene çamur atan bir zihniyet malesef var. Yan gelip yatanlar varsın yatmaya devam etsinler. Ama biz bürokratın, teknokratın koşturmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı asla istisna değildir. Koşan koşturan ve terleyen bir cumhurbaşkanı istiyor ve böyle de olmanın gayretini veriyoruz. Siyasetin bütün taraflarından bizim arzumuz beklentimiz de budur. Oturduğu yerden yattığı yerden her yapılanı eleştiren millete değil uluslararası çevrelere medyaya servis yapan bir siyaset Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten bir siyaset olamaz. Herkes el ele verecek ter akıtacak ve Türkiye'nin yükselmesini sağlayacak.

ADALET ARIYORUM

Öyle bir yargı düşünün ki ihalesi 2 yıl önce bitmiş bir Galataport projeyi durduruyor. Bu işin inşaatı başlayacak. Bu nasıl bir vatanseverlik milliyetperverliktir. Orada da söyledim. Cumhurbaşkanı'nın ihaneti vataniye diye bir suçu var peki yargıcın ne suçu var o ne ile yargılanacak. Biz ülkeyi nasıl uçuracağız bunu konuşuyoruz beyler yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bu 1 değil, 2,3,4,5 değil. Dert başka bu meseleyi çözmemiz lazım. Belli bir nazarla olaylara bakamazsınız. Hakikat gözlüğü ile bakmaya mecbursunuz onun için adalet arıyorum adalet. MGK'dan aldığımız tavsiye kararı sıradan bir karar değildir. Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliğimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı mücadelemiz sürecek Bakanlar Kurulu da kararını almıştır. Bugünden geriye dönüş Allah'ın izniyle olmayacak. Her zaman ileriye bakacak birlikte ileriye yürüyeceğiz. Türkiye'nin uçması lazım. Bizi dışardan bitiremezler bizi ancak içerden bitirebilirler. Bunlara karşı tavrımız farklı olmalıdır. Son 1 yıl içinde esnaf kardeşlerimizle buluşmalarımızda iki noktaya dikkat çektim.

YAPTIĞIMIZ UYARI PARALELCİLERİ RAHATSIZ ETMİŞ

Paralel yapının nasıl musallat olduğunu çoğu zaman şantajla kumpasla baskı ile esnaf ve sanatkarımızı bugün net olarak gördük ve görüyoruz. Paralel yapı ile ilgili olarak gerek yurt içinde gerek yurt dışında yaptığımız uyarılar paralel yapının bazı müttefik ve yol arkadaşlarını rahatsız ediyor. Şantajın bazı siyasiler üzerinde etkili olduğunu görmek bizi üzüyor. Ekvator Ginesi'nde yaptığımız uyarılar da bu manada birilerini rahatsız etmiş. Afrikalı dost ve kardeşlerimizi bu sinsi yapı hakkında uyarmak bizi en tabii hakkımızdır. Farklı maskeler altında ajan tavrı ile Afrika'da faaliyet göstermesi ülkemiz adına da dost ve kardeş ülkeler için de tehdittir. Bu yapıyla mücadelemiz milletimizin de verdiği yetki uyarınca hız kesmeden devam edecektir. Esnaf ve sanatkar kardeşimin de omuz ve destek verdiğini biliyor ve her birinize bu manada teşekkür ediyorum.

BAĞ-KURLULARA ERKEN EMEKLİLİK

SGK bugün öğleden sonra Halk Bankası ile protokol imzalayacak ve bununla emeklilik imkanı var fakat borçlarını ödeyemeyenler için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur'lu kardeşimize Halk Banka'mız 0,97 aylık faizle ve 36 ay vadeli olacak bir kredi vermek suretiyle Bağ-Kur'lu bu borçlarını ödeme imkanını yakalayacak. Hemen anında istifade etmeye başlayacak. Hükümetimizin bu noktada atacağı adımla yapılandırmaya konu miktar 3,6 milyar TL. Ve tüm Bağ-Kur'lu kardeşlerime Halkbankası'nın güzel bir imkanı hazırlanıyor. Bu imkanın tüm esnafımıza tabi kredi borcunu krediyi çektikten 3 ay sonra ödemeye başlayacak birde bu imkan geliyor. Bağ-Kur'lu da bu noktada emeklilik sıkıntısını aşmış olacak. Bu konuda ben gerek Bakanımızı, Halk Bankası yönetimini hükümetimizi kutluyorum tebrik ediyorum hayırlı olsun diyorum."

SAMSUN VE ÇARŞAMBA’DAN KATILIM

Ankara’da gerçekleştirilen şura öncesi Samsun ve Çarşamba İlçesi’nden geniş katılım oldu. Çarşamba İlçesi’nden 1 otobüs, Samsun’dan da 3 otobüsün hareket ettiği şuraya ilçeden ilgi büyüktü. Şuraya SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, Çarşamba Bakkallar Odası Başkanı İsa Acar, Çarşamba Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Dündar, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, çok sayıda esnaf Ankara’ya hareket etti.

esnaf1.jpg

esnaf2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir