Esnaf, Serbest Kıyafetten Memnun

Esnaf, Serbest Kıyafetten Memnun
Okullarda serbest kıyafet uygulaması kararından esnafın yüzde 90’ının memnun olduğunu belirten Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, “Okul kıyafet serbestliği esnaflarımıza her gün bayram yaptıracak” dedi

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu ortadan kaldıran yönetmeliği geçen salı günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu sayede ilk ve ortaöğretime devam etmekte olan öğrenciler için belli sınırlamalar hariç, kılık kıyafet serbestisine gidilmiş oldu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, “Tek tip kıyafet konusunda zorunluluk kaldırıldı. Yalnız okul aile birliğine teslim edildi. Son 10 yılda birçok esnafımız bu konuda mağdur oldu. Sadece esnafımız değil, velilerimizde bu konuda çok muzdaripti. Biz buradan da çok mücadelesini yaptık. Başbakanlığımıza ve bakanlığımıza birçok yazılar yazdık. Gerçekten şu anda hükümetimizin almış olduğu bu karara saygılıyız. Tüm esnaflarımızın yüzde 90’ı bu karardan dolayı çok memnunlar. Çünkü önceden serbest olan kıyafetleri okul aile birliklerine teslim edilmişti, okul aile birlikleri de kanunlara intizamlı bir şekilde uymuyorlardı. Genelgede okulların kapanmasına 1 ay kala okul kıyafetlerinin belirlenip, askıya asılması gerekiyordu. Tam tersi olarak okulların açılmasına 1 ay kala birçok okullar okul kıyafetlerini bildiremiyorlardı. Bununla ilgili esnafımız ve velilerimiz çok büyük sorunlar yaşadı. Ama bundan sonra okul kıyafetlerinin serbest oluşundan dolayı tüm esnaflarımız için güzel bir alışveriş olacak. Esnafımız sadece okulların başlaması veya sömestri tatili dönüşünü beklemek zorunda kalmayacak, tamamen bu heyecanı her gün yaşacaklar. Bundan dolayı ben, hükümetimizin almış olduğu bu kararı canı gönülden destekliyorum. Geri adım atılmamasında da tavsiye ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel