Eski Pazaryerinde sonunda tadilat başladı

Eski Pazaryerinde sonunda tadilat başladı
Çarşamba’da Sarıcalı Mahallesinde bulunan eski Pazar yerinin su taşkını sorununa Çarşamba Belediyesi’nden Müdahale

 

 

 

Bir süredir gazetemizde yaptığımız haberlerde de konu ettiğimiz Çarşamba Sarıcalı Mahallesinde bulunan eski Pazar yeri her yağmurdan sonra adeta göle dönüyordu. Özellikle esnafların zor anlar yaşadığı Pazar yerinde vatandaşlarda alış-veriş yapmakta zorluk yaşadıklarını ve ilgisizlikten dolayı tepkili olduklarını dile getiriyorlardı. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yağan şiddetli yağmurun ardından Pazar yeri yine göle dönmüş Esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşamıştı.

Yağmur suyu gider hattının kanalizasyon hattına bağlı olan eski Pazar yerinde kanalizasyon hattının suyu taşımaması ve oluşan tıkanıklıklardan dolayı sürekli taşkınların olduğu ise bilinen bir konuydu. Çarşamba günü gazetemizde yaptığımız son haberde vatandaşların Pazar yeri konusundaki isyanına ve Çarşamba Belediyesine olan taleplerine de yer vermiştik. Vatandaşlar Pazar yerinde ürünlerini satabilmek için ücret ödediklerini ama bu ücretlerin karşılığını alamadıklarını dile getirmişlerdi.

Çarşamba Belediyesi konu hakkındaki şikâyetleri değerlendirmeye alarak Eski Pazar yerine müdahalede bulundu. Dün başlayan çalışmalar neticesinde Pazar yerinin ayrı bir yağmur suyu taşıma hattı yapılarak oluşabilecek su baskınlarına karşı önlem alındı.

Öte yandan Belediye ekipleri Pazar yerinde bulunan kapalı alanlardaki çatılara da yağmur suyu giderleri yaparak vatandaşların bu alanda da mağduriyetlerini gidermeye çalıştı. Uzmanlarda yapılan uyarılar doğrultusunda önümüzdeki dönemlerde aşırı yağış alacak olan Samsun bölgesinin alt yapı hizmetlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekirken. Çarşamba Belediyesinin de bu kapsamda birçok yerdeki alt yapı problemlerine çözüm üretmesi gerektiği dile getirildi.

Haber –Foto : Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber