Eski Bakan Taranoğlu: “Samsun golfte başkent ile aynı seviyede”

Eski Bakan Taranoğlu: “Samsun golfte başkent ile aynı seviyede”
Türkiye’nin eski bakanlarından Ersin Taranoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın şehre kazandırdığı golf tesisi ile kentin başkent Ankara ile aynı seviyeye geldiğini söyledi. İş adamlarına seslenen Taranoğlu, “Zengin olmak isteyen b

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kent turizmine katkı sağlamak amacıyla yaptığı golf tesisi yatırımı, meyvelerini vermeye başladı. Golfcuların ilgi duymaya başladığı tesise, bu kez de Anavatan Partisi’nde 18., 19., 20. ve 21. dönem Sakarya Milletvekilliği ile eski Orman ve Spor Bakanı olarak görev yapan Ersin Taranoğlu misafir oldu. Golf oynamak için Samsun’a gelen Taranoğlu, Samsun’un Anadolu şehirleri içinde golf tesisine sahip tek şehri olduğunu söyledi.
Tesisi çok beğenen Taranoğlu, Samsunların çok şanslı olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ileri görüşlülüğü ve hizmetinden dolayı tebrik etti. Bir şehrin golf kulübüne ve tesisine sahip olmasının, büyük bir ayrıcalık ve statü meselesi olduğunun altını çizen Taranoğlu, “Bugünkü belediye başkanı daha öncekilerden daha güzel yollar yapmıştır. Sonra gelenler de daha iyisini yapacaktır. Daha büyük meydanlar, su tesisleri yapacaklardır. Ama Samsun’a bir daha golf tesisi yapılmayacaktır. Dolayısıyla Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’a golf kulübünü ve golf tesisini kazandıran belediye başkanı olarak ölümsüz olacaktır” dedi.
Türkiye’nin ilk golf tesisini açan bakan olan Ersin Taranoğlu, golf sporunun bilinmeyen özelliklerini anlattı. Golfun Türkiye turizmi için müthiş bir gelir kaynağını olduğunu belirten Taranoğlu, “Golf aynı zamanda da çok güzel bir spordur. Golf kulübüne üye olanlar ve oynayanlar, katkıda bulunanlar, üst gelir grubunda olanlardır. Çok da para harcarlar. Ülkemize turistler kişi başına bin dolar harcarlar. 30 milyon turist geliyorsa 30 milyar dolar geliri var demektir. Ancak bir golf oyuncusu ve golf turisti ise kişi başına 10 bin dolara yakın para harcarlar. Çünkü onlar Dünya’nın entelektüel insanlarıdır. Para derdi olmayan insanlardır. Yeni bir golf tesisi açıldığı zaman muhakkak gelip en az bir kez oynamak isterler. Geldikleri zaman 5 yıldızlı otellerde kalırlar, çok para harcarlar. Dolayısıyla o ülkeye müthiş para kazandırırlar. Dünya’da da golfu teşvik etmek için hava yolu şirketleri, bagaj parası almazlar. Dolayısıyla golf, böyle çok enteresan bir spordur” diye konuştu.
Samsun Golf Tesisi ve parkurlarını çok beğendiğini dile getiren eski bakan Taranoğlu, bütün özellik ve güzellikleriyle burasının 2-3 sene sonra farklı bir konuma geleceğini kaydetti. Taranoğlu, “Burası müthiş bir tesis olmuş. Hiçbir golf tesisi ve parkuru birbirine benzemez. Dolayısıyla golfçular yeni tesis açıldığında muhakkak gelirler, o parkurda bir kere de olsa oynamak isterler. Zaten bir kere geliş, buraya olan ilgiyi ve sempatiyi artıracaktır” şeklinde konuştu.

Samsun, Ankara ile aynı seviyede
Dünyada diplomatların bir ülkeye atanmalarında golfun büyük etkisinin bulunduğunu söyleyen Taranoğlu şunları söyledi: “Dünyada diplomatlar, bir ülkeye tayin edildikleri zaman orada golf kulübü ve tesisi olmasını isterler. Eğer o ülkede golf kulübü veya sahası yoksa o tayine karşı çıkma hakları vardır. Çünkü o insanlar golf oynayacaklardır. O zaman bakanlık onlara der ki ‘Evet golf alt yapısı Ankara’da yok ama Antalya’da ve İstanbul’da golf kulübü ve tesisi var, oralara her ay bir kere oynayacak kadar uçak bileti hediye ediyoruz’ derler. Diplomatta tayini öyle kabul eder. Bu golf kulübü ve tesisi Ankara’da da hep sorundu. İlk defa geçen sene golf tesisine kavuştu. Yani Cumhuriyet’in başkenti Ankara’nın golf alt yapısına geçen sene kavuştuğu yerde Samsun’un 2016 yılında golf kulübü varsa bu anlamda başkent ile birebir seviyededir. Buraya Türkiye’deki bütün büyükelçilerin ve elçiliklerdeki personelin gelip golf oynadığını göreceksiniz. Bu ise şu demektir. Samsun’un entelektüelleri ile bu insanlar dostluklar kuracak demektir.”

Samsun’a büyük zenginlik kazandıracak
Samsun’un Türkiye’de Ankara, İstanbul, Antalya’dan sonra da golf tesisine sahip tek Anadolu şehri olması açısında da ayrı bir statüye ve öneme sahip olduğunu vurgulayan Taranoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: “Dolayısıyla bu tesis, Samsun’a çok büyük bir zenginlik kazandıracaktır. Bunu hep beraber göreceğiz. Samsunlu bir iş adamı, Amerikan Büyükelçisi’nden randevu istese vermez. Ama o büyükelçi ile golf sahasında yan yana geldiğiniz zaman beraber oynayabilirsiniz, kalıcı dostluklar kurabilirsiniz. Dostluklar ticarete, ticaret paraya, dolayısıyla zenginliklere sebep olur. Samsun zaten Karadeniz’in yıldızı bir şehir. Bu anlamda da Samsunluların, Dünya’ya açılan insanlarla el sıkışmasını sağlayacak. Yani Samsun golf tesisini bu açıdan da önemsiyorum. Dolayısıyla Samsun’un entelektüellerini ve iş adamlarını buraya davet ediyorum. Çünkü burada yeni bir dünya ile tanışacaklar. O nedenle iş adamlarımıza diyorum ki burası yeni bir tesis. Üyelik henüz ucuzken gelin. 2-3 sene sonra üyelik ücreti 10 bin doları geçer. O zaman pahalı olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir