Eski AK Parti İlçe yöneticisi İsa Acar,

Eski AK Parti İlçe yöneticisi İsa Acar,
"Dedegil'i şişirmişler"

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mahmut Çekiç ve yönetiminin geçtiğimiz hafta sonu İl Başkanı Köktaş tarafından istifalarının alınmasının akabinde tepkiler çığ gibi büyüyor. İlçe eski yöneticileri kendilerinin kandırılarak blöf yapıldığını iddia ederken İl Başkanı Fuat Köktaş'ın aldığı Çarşamba ve Canik İlçe yönetimi istifalarının ardından Kavak İlçe başkanlığını da fesh ederek hafta sonuna İl Başkan Yardımcısı Muharrem Göksal'ı Ankara'ya Genel Merkeze istifa dilekçelerini göndermek üzere göndereceği iddia edildi.

Bu arada Çarşamba İlçe eski yöneticilerinden İsa Acar gazetemize konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Acar, "İstifalar konusunda Sayın Soylu sorun yok işinizi yapın derken,  Samsun'a gelen Sayın Alev Dedegil'i bayanı iyi şişirmişler, doldurmuşlar. Bu işte başka düşünceler var" ifadeleri konuştu. Bu açılamalar sonrasında şimdi parti il ve ilçe ile belediye başkanlarının durumunu sorgulatarak gelecek günlerin her şeye gebe olduğu iddia ediliyor. Köktaş' ta topun ağzında mı sorusu daha da belirginleştiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

İşte İsa Acar'ın açıklamaları:

HABER EXPRES GAZETESİ: Çarşamba AK Parti İlçe Başkanlığında yöneticiydiniz. Cumartesi günü İl Başkanı Fuat Köktaş, İlçe başkanlığı binasına gelerek 'Teşkilatın Belediye Başkanıyla uyumsuz olduğunuzu, seçimlerde belediye başkanıyla birlikte çalışmadığınızı, sandıklara sahip çıkmadığınızı, bunun tutanaklarla tespit edildiğini, akabinde de Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun talimatı, Genel Merkez kararı ile yani MYK kararı olduğunu ve istifa etmeniz gerektiğini söyleyerek istifalarınızı verdiniz. Yeni atanmış bir ilçe yönetimin bu suçlamaları kabul etmiş gibi istifa etmesini' nasıl değerlendiriyorsunuz?

İSA ACAR:  Öncelikle tabii ki ben yeni süreçte bundan sonra gelecek arkadaşlarında iyi çalışmalar yapmalarını diliyorum. Sayın Fuat Köktaş’ın Çarşambaya gelerek istifalarımızı istemesiyle ilgili herkes kendine göre bazı yorumlar yapar. Fakat etik midir değil midir o tartışılır. Çünkü seçimden öncesinde bu yönetimi yine Fuat Köktaş atamıştı. Bu yönetimde özveriyle çalışan birçok arkadaşımız vardı. Çalışmayanlar niye çalışmıyor derseniz herkes biliyor ki Belediye Başkanı İlçe Teşkilatıyla yıllardan beri diğer başkan Mehmet Köse ile belediye başkanı arasında sorunlar vardı. Şahıslara sorsanız sorun yok der ama Çarşamba'da siyasetle uğraşan herkes biliyor ki Belediye ve teşkilat arasında sorun vardır. Ama bu sorun nedir, ne değildir oturup bir yerde tartışmadılar. Benim anladığım kadarıyla Sayın Fuat Köktaş bu olayları bilen en iyi kişilerden birisi. Ama istenilseydi bu insanlar aynı masa etrafında oturtulup sorun nedir diye tartışılabilirdi. İl Teşkilatı şunu yapmadı, işin basitine gitti. İl Başkanı Fuat Köktaş ve eski il başkanları, Milletvekilleri ilçeye gelerek Belediye Başkanı ve İlçe Başkanlarını bir araya getirip konuşmadılar. Aksine onları tek tek çağırdılar, onu dinlediler, bunu dinlediler ve akılları sıra çözüm aradılar ama sorunu büyüttüler. Zaman geldi Gençlik Kollarını, Kadın Kollarını, belediye başkanlarını çağırdılar sözde çözüm yolu aradılar. Bu gelişmeler esnasında da halk arasında olsun, Çarşamba ve Samsun kamuoyunda bu tereddütler ve sorgulamalar, tepkiler oluştu. Sayın Köktaş bir kaç kez gidip gelmiş olmasına rağmen en fazla konuyu bilen biriydi çözmeliydi ama bunu hiç bir zaman yapmadı. Ama kolayı bu teşkilat birilerinin damı diyerek ön yargılı, ufak tefek karşılıklı ithamlar olmuş ama çözüm sağlanmamıştır. Sonuç olarak kimse çözüm yolunu kısaca hiç bir dönem aramadılar. AK Partide Teşkilatla belediye uyumlu çalışmak zorundadır. Benim şahsen Hüseyin Dündar’la bir sıkıntım yok onun varsa bilemem. Fakat teşkilatla belediye arasında muhakkak sorun olmuştur.

HABER EXPRES GAZETESİ: Peki başkan belediye ile teşkilat arasında paylaşılamayan sorun ne idi?

İSA ACAR : Belediyenin işi göreve ayrı, teşkilatın ayrıdır. Bu güne kadar ben kimsenin birbirinin işine karıştığını görmedim. Bende Belediye Meclis üyesiydim ve bir kez karşı oy kullandım ama asla işe karışmadım. Kimse kimseye karışmadı. Diğerlerinden tek vücut olduk. MHP'liler bile destek oldu.

 

HABER EXPRES GAZETESİ: MHP'liler derken parça parça soralım. İddialardan bir tanesi Belediye Meclis üyelerinin seçimlerde Hüseyin Dündar’la AK Partiye değil MHP’ye çalıştığı iddia edilmiş bu doğru mu?

İSA ACAR:  Herkes her şeyi söyler. Ama ben şuna inanmıyorum hiçbir belediye meclis üyesinin veya Ak Partide idarecilik yapan başka bir arkadaşımın başka bir partiye bu MHP de olabilir, CHP de olabilir başka bir partide olabilir inanmıyorum çalışacağını. Hiç kimse kendi partisinden başkasına çalışmaz Belediye Başkanını sevsin sevmesin. Ak Partiliyim diyen bir insan Hüseyin Dündar’a karşıda olsa başka bir partiye çalışmaz. Belediye başkanını sever sevmezsiniz. Başbakan milli mücadele, İstiklal savaşı gibi örnekler vererek bu seçime start verdi. Ülkede köşe bucak, ilçelerde her şeyi göze alarak böylesi özverili çalışmasına karşı kim Hüseyin Dündar veya Mahmut Çekiç' e karşı başka partiye çalışabilir.  

HABER EXPRES GAZETESİ: Geçen hafta Alev Dedegil’in Samsun’a geldiğinde yaptığı görüşmeler de İlçe Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Belediye Başkanı ve İl Başkanı Fuat Köktaş'la sonrasında iddialara göre eski ilçe başkanı Mahmut Çekiç’e, "Teşkilata rağmen Hüseyin Dündar yüzde 60-62 ile seçim kazandı" sözünü nasıl karşılıyorsunuz? O mu aldı, teşkilat gerçekten başarısız mıydı? Yoksa hepsi yalandı da bu söylemle İl Başkanı Köktaş mı aldı, yoksa Soylu mu veya Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile mi görevden alındınız?

İSA ACAR:  Şimdi Alev Dedegil buranın bölge sorumlusu. Buraya geldiğinde ben Mahmut Başkanla da görüştüm. Evet, kendisi sizin dediklerinizi aynen söyledi. Seçimde partiye, Belediye başkanı ve Meclis üyelerine çalışmadığımızı, bu nedenle de AK Parti bir belediye meclis üyesini eksik kazandığımızı, çeşitli ithamların olduğunu, söylemlerin var olduğunu il de Sayın Dedegil'in kendisine söylediğini aktardı. Fakat tabi bunlar söylemler. Birileri söyler. Şimdi kim söyledi derseniz Belediye Başkanı mı söyledi, İl Başkanı mı söyledi veya dışarıdan başka birileri mi söyledi bilinmez. Belediyeyi, teşkilatı istemeyenler de var. Bunları kim söyledi belli değil. Kimsenin elinde bununla ilgili belge yoktur. Bunların hepsi dedikodulardan ibaret.

HABER EXPRES GAZETESİ: AK Parti teşkilatları artık dedikodu ile mi yönetilmeye başladı?

İSA ACAR: Estağfurullah öyle şey mi olur ama böyle teşkilat görevden alınırsa böyle sorular işte sizin gibi gazeteciler ve vatandaşlar tarafından sorulur. Sorulunca da ortaya işte böyle istenmeyen sonuçlar ve düşünceler çıkar. Bunlara insanlar da cevap verir ama bunlarla ilgili kimsenin dedim ya elinde bir belge yoktur. Bunları ortaya atanlar diyebilecek midir mesela karşı tarafa oy atılmıştır. Bunların hepsi dedikodudan ibarettir.

HABER EXPRES GAZETESİ: SKM başkan yardımcısı veya yöneticilerinin ve Parti görevlilerinin seçim kuruluna farklı oy yazdığı, sandıklara sahip çıkılmadı diye tutanaklar tutulmuş. Bunlar gerçek midir?

İSA ACAR:  Türkiye’nin birçok yerinde gördünüz seçimler iptal oldu. Sandık başında duran arkadaşlarımız ne kadar hata yapar yapmaz bilinmez ama böyle bir tutanağın olduğunu bende biliyorum. Çünkü daha önce SKM de görevli bir avukat arkadaşımız adını vereyim Şenol Şen, bu konu onun üzerine kaldı o da gitti araştırdı ve böyle bir olayın olmadığını tespit etti. Bu tutanakları ve belgeleri SKM düzenledi ise onlar da bilgi ve belgeleri toparlayıp biliyorsunuz ilçe seçim kuruluna itiraz hakkı vardı. Partiye gelinirdi ve şu sandıkta şöyle eksik tespit etti der görüşürdü ve gerekli itirazı süresinde yapardı neden yapmadılar? Neden bu itiraz hakkını zamanın da kullanmadılar? Bence bu olaylar da art niyetler var bence böyle bir olay yok.

HABER EXPRES GAZETESİ: Sandık görevlilerini teşkilatta görev yapan teşkilatın dışarıdan atadığı SKM başkanı Veyis Bey ve onun yardımcısı yine teşkilatta görevli ve ilçe başkanlığına adı geçen  Hasan Öney’i yapmamış mıydı? O zaman kendi atadıkları insanlarla bu tutanak bahanesiyle yönetim aldırılabiliyorsa teşkilat dedikoduyla yönetiliyor demek değil midir?

İSA ACAR:  Şimdi şu var. Çarşamba da herkes gördü her şeyi biliyor. Kimsenin başka yerlere vurmanın anlamı yok.  Bir SKM’ miz oluştu. Yine bu Mahmut Çekiç yönetimi atamıştı o SKM’yi. Adliye binası yanında biliyorsunuz SKM kiralandı ve açıldı. Bu SKM seçim süresince ve hatta seçim gecesi de açıktı. Seçim gecesi de orada teşkilattan ayrı çalıştılar. Şimdi SKM ayrı, parti ilçe binasında ayrı çalıştı. SKM kimin SKM si bu partinin değil mi?

HABER EXPRES GAZETESİ: Ama SKM seçim gecesi gayri resmi çalıştı fark eder mi?

İSA ACAR: Bu SKM Parti tarafından atanan isimler bunlar gayri resmi olur mu?. Teşkilatın tuttuğu raporlar da SKM'nin tuttuğu raporlarda var. Böyle iş olur mu?. SKM Başkanı Veyis beyi de Yardımcısı Hasan Öneği'yi de bu teşkilat atamadı mı?. Kaldı ki bu arkadaşlar özverili çalıştılar.  Ama ne kadar özverili çalıştılar, neye göre özverili, kime göre özverili çalıştılar o ayrı bir olaydır. SKM belli bir zaman parti idarecilerine ve belli arkadaşlara mesaj bile göndermedi. Ben o konuda sorumluydum ilk başlarda. Ben neden bunlara, bunlara mesaj gönderilmiyor diye sorduğumda, "Belediye başkanı ile bu arkadaşların ve bazılarının arası ters başkanın da morali bozulmasın. Başkan bunları yanında görürse morali bozulur" diyerek göndermediklerini dile getirdiler. Biz de madem öyle bu isimleri net söyleyin iletelim gelmesin bu arkadaşlar dedik.

HABER EXPRES GAZETESİ: Bu nasıl bir mantık. AK Parti teşkilatları artık kişilerin kimliğine, küslüğüne veya kinine göre mi yönetiliyor. Bu doğru mu?.

İSA ACAR: Küslüğün süre geldiği zaman var. Mesela her seçimde mesela Ahmet'in adamısın, Hasan'ın Adamısın sıkıntılarından geliyor zaten tüm sorun ve mesele. Sayın Belediye başkanının veya İlçe başkanının şahsi küs veya kini yoktur. Ama siyasetten devam edip gelen onun adamı, bunun adamı gibi meselelerden dolayı oluyor. Başka konulardan olacağını sanmıyorum. Yoksa her ikisi de  kendilerine göre Dindar insanlar ve bu insanların da dargınlığın, küskünlüğün dinen yasaklı olduğunu bilmeleri gerekiyor. Ama insanlar kendi vicdanlarına bazen söz geçiremiyorlar işte. Ama her zaman söylüyorum SKM'nin orada çalışması, partiden uzak oluşu, bu günlere belki maksatlı olarak gelinmesini sağladı. Zaten belediye ile teşkilat arasında sıkıntı vardı. Biliyorsunuz Anıl beyin atanması ve geri alınması sürecinden gelen yerine Mahmut Beyin atanması süreci o geldi, bu gitti süreçlerinden sonra insanlar da ister istemez bazı şeyler oluşuyor. Bizim insanlarımız da ihtiraslarımız var. Bazı arkadaşlarımız da benim dediğim olsun düşüncesinde bunlar.

HABER EXPRES GAZETESİ: Bazı arkadaşların ihtiraslı olması ederken, İl başkanı Fuat beyin Milletvekilliği aday adaylığından dolayı kendi atanmasını yaptırdığı İlçe başkanı Mahmut Çekiç’i görevden aldırması yatabilir mi?

İSA ACAR:   Sayın Fuat Köktaş çok keskin davranacağına ben inanmıyorum ama dediğimiz gibi bazı uyumsuzlukların olduğunu kendisi bildiği için bu yola başvurmuştur. Ancak bundan önce yapması gereken partide de belirttim, Hakkımı helal etmiyorum ama sizle şahsi olarak sorunum olmadığını fakat siyasi olarak, İl başkanı olarak, teşkilatçı olarak teşkilatlara sahip çıkmadığını en azından belediye başkanı ile parti başkanını bir masanın etrafına oturtup sıkıntınız nedir diyemedikten sonra bence il başkanlığı yapmanın da bir anlamı yok. İl başkanlığı yapamıyorsa, Liderlik o kadar kolay bir mesele değil. Bir yerde masaya yumruğunu vuracaksın, ama bu iş basite alınmıştır. Biz de Fuat başkanı yumruğunu masaya vuran birisi olarak biliyorduk ama bugün Çarşamba da gördük ki bunu yapamadı. Bunu Anıl beyin Ankara'ya gittiği zaman hatasını belirtmiştim. Baktı ki bu işler olmuyor en basiti görevden alma diyerek düşündü en kolayına basite gitti bence.

HABER EXPRES GAZETESİ: Peki bu iki de bir başkan değiştirmeler AK Partiyi yıpratmıyor mu?

İSA ACAR: Tabi ki Parti her şekilde yıpratıldı, zedelendi. İki de bir Almalar, vermeler, gitmeler, gelmeler, iki ayda bir ilçe başkanı değiştirmeler. Her gün sokakta insanların konuşmaları, işte belediyenin teşkilatla teşkilatın belediyeyle arası yok, şu şunu sevmiyor, bu bunu sevmiyor  muhabbetleri bunlar hep var zaten. Bu Çarşamba da bilinen gerçekler. Ama burada bir Tayyip Erdoğan faktörü var. Yoksa burada hiç kimse partinin üstünde değil. Bu parti de kimsenin üstünlüğü yok. Ne Belediye başkanının, ne ilçe başkanının ne de il başkanının. 

HABER EXPRES GAZETESİ: O zaman burada teşkilata gerek yok. Neden bu kadar teşkilat için uğraşılıyor. Demek ki buradaki kavgalar kayıkçı kavgası olmuyor mu? Başbakan Erdoğan paralel yapıyla mücadele ediyorum derken yapılan atamalar, yapılan değişikliklerin hepsi paralelci olduğu iddialarıyla gündeme geliyor. Gerçekten siz buna inanıyor musunuz?

İSA ACAR:   Çarşamba İlçe Teşkilatında paralelle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Başbakan ne diyorsa biz onun arkasındayız. Bu mesele belediyeyle teşkilat arasında bir sorundur. Bu sorunu da Sayın Köktaş bu şekilde yaptı. İsteseydi İl Başkanı olarak daha dik olurdu otururdu çağırırdı sorununuz ne diye sorardı. Arada sırada Çarşambaya gelirdi. Son dört ayda iki defa geldi. İkisinde de istifa atmak için geldi. Eğer İl Başkanlığı buysa bunu herkes yapar. Kes at. İşte Kavak sırada deniyor, Asarcık sırada deniyor. Hep böyle görevden almak, her zaman görevden alırsın ama sen il başkanı olarak belli bir çabayı gösterirsin bakarsın ki olmuyor yaparsın. Ki Belediye başkanını görevden alma şansın yok. Onu halk seçmiştir. Bu kolay değildir.

HABER EXPRES GAZETESİ: Kesin çözüm değil ve belediye başkanını görevden alamıyorsanız ve bu uyum sorununu çözemiyorsanız, çözüm üretilemiyorsa, sorun belediye ise Genel Merkez neden almıyor?

İSA ACAR: O adaylık sürecinde yapılmalıydı. O olmadı. Bu gün ortada bir % 61oy almış bir başkan var.

HABER EXPRES GAZETESİ: O zaman siz Alev Dedegil'i doğruluyorsunuz?.  Seçimlerde siz hiç bir şey yapmadınız?

İSA ACAR: Hayır. Bu sonucu normalde de Hüseyin Dündar başkan alırdı ama bu kadar çok oyla olmazdı ayrı ama belediyeyi alırdı. Sayın Tayyip Erdoğan sokaklara çıkıp milli mücadele söylemini ve mitinglerini yapmasaydı bile alırdı. Ama ne olurdu, nasıl alırdı % 48 olurdu aşağılarda mutlaka olurdu. Ama daha fazla oy alınabilir miydi?. Teşkilatla, belediye birlikte çalışabilseydi daha çok oy alınabilirdi. Mesela örnek vereyim. 2009 seçimlerinde tüm belediye meclis üyelerinin hepsinin tek tek resimleri ve özgeçmişleri seçim broşürlerinde vardı ama bu seçimde yoktu.  Bu gün belediye meclis üyelerini belediye de, parti de siz de yeteri kadar bilmiyor ve tanımıyorsunuz.

HABER EXPRES GAZETESİ: Sayın Alev Dedegil’e partideki belediye meclis üyesi, teşkilat komple MHP’ye çalıştı derken AK Parti geçen dönem MHP’nin Belediye Meclis Üyesi olan bir ismi Hüseyin Başkanın listesinden yeniden meclis üyesine aldığı iddia ediliyor. Bu çelişmiyor mu birbiriyle? Teşkilat biz almadık diyor. Buna ne diyeceksiniz? Çelişmiyor mu?

İSA ACAR: (Gülümseyerek) Demek ki MHP'liler de bize çalıştı. Bakın, Alev Dedegil’e bunun kimin söyledi belli değil. Başkan Çekiç, Samsun' da Alev Dedegil'i bayanı iyi şişirmişler, doldurmuşlar bunu yapsak ta hiç bir şey değişmez dedi. Bende kendisine; biz istifalarımızı cebimize alalım Ankara’ya gidelim tarihsiz olarak bütün istifalarımızı teşkilat başkanına verelim istediğiniz anda işleme koyun dedim. Fakat işleme koyulmadan bir gün önce bize de söyleyin bilelim ve istifamızı açıklayalım dedim. Ertesi gün teşkilat başkanı değişti. Sayın Soylu göreve geldi. Başkan ertesi gün Sayın Soylu'ya hayırlı olsun da gitti ve geldiğinde sordum. Dedim ki Sayın başkan bu işin sonu yok. Böyle belediyeye kavgaya, hep kötü olmaya gerek yok. Sonuçta burada görev yapacağız, seçimlere kadar 8-9 ay görev yapacağız bunun sonu gelmez. Ona göre hesap yapalım. Sayın Soylu ne dedi dedim. Başkan Çekiç, " Sorun yok, işinize bakın dedi" dedi fakat, sizin de haberinizde yazdığınız gibi belki bize blöf yapıldı ve belki de teşkilat başkanının böyle bir yazısı yoktu. Başkan Köktaş istifalarını isteyeyim bakalım ne yapıyorlar dedi ve istifaları aldı. Zaten istifalar olmasaydı bile içerden 10 kişinin istifa ettirecekti.

HABER EXPRES GAZETESİ: O zaman AK Parti gerçekten de blöfle, teşkilatçılıkla değil başka yollarla yönetilir olmuş demek olmuyor mu?

İSA ACAR: Anıl beyin atanmasında yönetim seçimle geldiği için dik durdu ve yönetimi fesh edemediler. Burada iş farklı idi ve atanmıştı ve kimse gelecek siyasi hayatını düşünerek direnmedi ve istifa ettiler. Arkadaşlar bir kaç gün bekleyelim, Genel Merkez gerçekten istifa istemiş mi dediler. Ama Mahmut başkan buna gerek yok her gün gelip gidip bunları yapıyorlar artık istifaları verelim bakalım ne olacak dedi ve verdik.

HABER EXPRES GAZETESİ: AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı içerisinde en fazla dik konuşan, açık konuşan, doğruları hiç esirgemeden söyleyen sizsiniz ama bugünkü şu konuşmalarda genelde daha yapıcı daha ılımlı daha dikkatli cümleler kullanarak konuşuyorsunuz. Peki, bu süreçten sonra siz görevden alındınız. En güçlü isim olarak üç isim ön plana çıkartılıyor siyasi kulisler. Hasan Öneği, Cihangir Özakçaylı ve bir de Taner Özden ismi var piyasalarda. Bundan sonraki süreçte bu üç isimden biri mi gelir. Eğer bunlar gelirse sorun çözülür mü?

İSA ACAR:  Şimdi burada çözüm Ahmet’le Mehmet’le olmaktan ziyade, bu arkadaşlar bu işi yapar mı yapar. Çünkü bu arkadaşların üçü de il' e yakın belediyeye de belli bir ölçüde yakın. 30 kişi yönetime insan yazacaksınız hepsi de emir kulu olacak demek değil.  İdarecilik dik ve doğruları söylemektir.  Biz doğruları söylüyoruz. Biz Köse'ye de, Dündar' a da, herkese aynı şeyleri söyledik.  O zaman da Dündar'cı, Köse'ci, onun adamı, bunun adamı olduk.

HABER EXPRES GAZETESİ: Bu adamcılık nereden geliyor. Dündar'cı, Ahmet'çi, Mehmet'çi muhabbetleri var. AK Parti teşkilatları bu kadar adamcı bir teşkilat haline geldi. AK Parti teşkilatı ağıt itham ancak, artık kabadayılık, vurdu kırdılı, teşkilat bende, belediye bende, makam bende güç bende diyerek despot yöneticilikle mi yapılmaya başladı. Ayrıca belediye teşkilatın üzerin de mi yoksa teşkilat mı belediye üzerindedir?. Kim daha üsttedir? Bu çelişkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İSA ACAR:  Belediye başkanı Kaymakam'dan sonra en yetkili kişidir. Teşkilat Ankara’nın buradaki Görevlisi, Temsilcisidir. Birbirlerinin yetkilerine müdahale ederseler işte böyle sıkıntı çıkar. Buradaki kavga insanların şahsi egoları bence. Herkes kendi yetkileri içinde hareket etmesi gerekir. Başkan diyor ki seçim öncesi bana belden aşağı vurdu bunu da belli yerleri suçluyor ama suçlayan ortada yok başkan birilerini suçluyor. Mesele budur. Ülke genelinde aynı sıkıntı var. Bakın Kavak' ta başarılı bir teşkilat var ve seçimde belediyeyi MHP den aldı ama İl Başkanı Kavak ilçe başkanını da görevden alacağım diyor. İşte böyle de bir teşkilatçılık anlayışı var. Bu sıkıntılıdır. Adam orada muhalefetten belediyeyi alıyor ama görevden alınıyor. Demek ki İl başkanının gelecek Milletvekilliği hesapları var ona göre ayar çekecek mecburen.

HABER EXPRES GAZETESİ: Sizce Fuat Köktaş kendine göre mi başkan atayacak yoksa belediyeye göre mi başkan atayacak?

İSA ACAR:  Bence kendine göre atayacak. Atanacak arkadaşı çağıracak, konuşacak, şartlarını söyleyecek ondan sonra sayın belediye başkanına telefon açacak efendim şuna atıyorum sizcede uygun mu diyecek. Ve böylece atanacak. Çekiç başkanın ataması çok farklıydı ve mecburdular. O ayrı bir konu.

HABER EXPRES GAZETESİ: Mehmet Köse’yle, Fuat Başkan çok yakındılar. Onların birdenbire bu derecede ters düşmelerinin nedenleri nedir?

İSA ACAR:  Şimdi Mehmet Başkan biliyorsunuz İl yönetimi seçiminde son güne kadar aday çıkmamasından dolayı Çetinkaya’yı destekliyordu. Ama sonra Fuat Köktaş çıkınca Fuat Köktaş’a oy verdi. Ama bugün Fuat Köktaş ne kadar arkasında duruyor ya da durmuyor herkes görüyor. Fuat Köktaş arkadaşlarına göre vefasızlık yaptı. Köse, biliyorsunuz Çetinkaya'yı destekliyordu ama o son anda Köktaş aday olunca Köse Köktaş'a döndü ve Çetinkaya'ya vefasızlık yaptı. Köktaş ise Köse'yi yolda bıraktı ama kendine göre doğruyu yaptı. Siyaset arkadaşlık ve vefa ile olacaksa Köse gibi olmalı insan değilse Köktaş gibi yapılacaktır.

HABER EXPRES GAZETESİ: Genel merkezin 2011 seçimlerinde İl Başkanla tek adayla Osman Çetinkaya’nın aday olacağını, hiç başkan adayının çıkmaması gerektiğini prensip kararı aldığını buraya ilçe başkanlığına tebliğini yaptı. Ama Fuat Köktaş Başkan son üç gün kala genel merkeze rağmen genel merkezin bütün kararlarını alt üst etti aday çıktı ve başkan oldu. Şimdi o zaman teşkilatında genel merkezle uyumsuzluğu var diyerek neden genel merkez Köktaş başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'la arasında ki sorunlardan dolayı görevden almıyor?

İSA ACAR:  Şimdi şu var. O zaman böyle bir yaptırım zaten yoktu. Ama nedir tavsiye olmuştur. Tek adayla gidelim. Yoksa hiçbir demokratik bir ülkede sen tek istediğinle buraya gireceksin olmaz. Çoğu yerde oldu ama olmayan yerlerde oldu Samsun gibi. Samsun’daki arkadaşlar Ankara’ya gitti. Onlarda genel merkezin böyle bir kararı olmadığı söylendi.

HABER EXPRES GAZETESİ: Şuan ki Mahmut beyin yönetimi seçilmiş yönetim mi?

İSA ACAR:  Hayır seçilmiş değil. Orada bir yanlışlık var. Anıl beyin atanmasından önce çarşambadan istifalar alınması gerekiyordu. Fakat Fuat Köktaş’ın dediği gibi orada bir hata yapıldı. Ankara’ya gidildi. Aksi bir adam atanınca bu sefer seçilmiş olan arkadaşlar istifayı vermedi.

HABER EXPRES MUHABİRİ: O zaman AK Parti Genel Merkezi harbiden teşkilatçılığı bıraktı. Adamcılığa göre, kişilere endeksli yöneticilik yapmaya başladı çünkü Mahmut Çekiç’i atayan yönetim seçilmiş yönetimin istifasını neden aldılar? AK Parti blöf siyasetine mi başladı?

İSA ACAR:  Şimdi yeni bir yönetim yapacaklar. Başka bir başkan atadılar. Başka bir başkan atayınca arkadaşlar istifa etmedi. Arkadaşlar istifa etmeyince Anıl Bey yönetim yapamadı. Bu sefer 26 günlük bir süre geçti aradan olmadı. Olmayınca ya teşkilatı görevden komple alacaksınız komple aldığınızda bir ay içinde seçime gideceksiniz yüz gün sonra belediye seçimi var yani iki seçim arasında sıkıntı olmasın diye geçici olarak Mahmut beyi oraya empoze ettiler diğer arkadaşların istifalarını aldılar yeni yönetim yaptılar.

HABER EXPRES GAZETESİ: Peki Sayın Acar şimdi ne olacak? AK Partide işler durulacak ve her şey düzelecek mi?

İSA ACAR: AK Parti teşkilatçılığını ayakta tutan Başbakan Erdoğan faktörüdür. Sanırım Süleyman Soylu hala durumu net bildiğini sanmıyorum. Soylu konulara tamamen hakim olduğunda inanıyorum ki bu sorunlar çözülecektir. Çözülmediği takdirde önümüzde önce Cumhurbaşkanlığı akabinde ilçe ve il başkanlık seçimleri ve Genel Seçimler var. Bu arada Köktaş' ta geleceğini belirleyecek ve güçlü bir şekilde seçime girilmek isteniyorsa teşkilatlar mutlaka sıkıntı ve sorunlardan arındırılacaktır. Aksi takdirde geçmişte ki siyasi çoğu partiler gibi sona kendisini hazırlamalıdır. Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa yerinin başkasını dolduracağını pek sanmıyorum.

HABER EXPRES GAZETESİ: Sayın Acar, bize ayırdığınız vakit ve açıklamalarınız nedeni ile size teşekkür ediyor başarılar diliyoruz.

İSA ACAR: AK Parti camiası, teşkilatı çok büyük ve güçlüdür. Bu sıkıntıların sona ereceğine inanıyorum. Bu açıklamalar için verdiğiniz fırsat ve gerçekten güzel haberciliğiniz nedeni ile sizi de kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

01-(1).jpg01-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber