ESAT ÇIPLAK: “Arınç’a katılıyorum”

ESAT ÇIPLAK: “Arınç’a katılıyorum”
RTÜK’ün 20. yılı nedeniyle düzenlenen Görsel İşitsel Medyaya Bakış konulu toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın RTÜK üyeleriyle ilgili olarak; “Seçilen üyeler o partinin militanları, üyeleri il ve ilçe başkanları da değildir.”sözlerine E

RTÜK Üst Kurul Üyesi Esat Çıplak, RTÜK’ün 20. yılı nedeniyle düzenlenen Görsel İşitsel Medyaya Bakış konulu toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın RTÜK üyeleriyle ilgili olarak;  “Seçilen üyeler o partinin militanları, üyeleri il ve ilçe başkanları da değildir.”sözlerine açıklama yaptı.  

Esat Çıplak açıklamasında, “Sayın Bakan'ın RTÜK'te TBMM tarafından seçilmiş üyelerin birer parti militanı veya sözcüsü gibi davrandığı sözüne aynen katılıyorum. Bu ifadeyi hükümet kontenjanından seçilen arkadaşlar için kullandığı vermiş olduğu beyanatında da apaçık belli olmaktadır. Sayın Bakan’ın özellikle vurguladığı hususlarda: Kurul kararlarında konjonktürel olarak, şartlara göre ve iktidar erkinin güç zehirlenmesinden etkilenmemeleri gerektiğini dile getirmektedir. Bunun yanı sıra Sayın Bakan; iktidarın yönetim zaaflarını RTÜK'ün denetleme ve düzenleme faaliyetleriyle –kendi tasarruf alanlarında- restorasyona tabii tutma gayreti içinde olmamaları gerektiği; zira RTÜK üyelerinin aldıkları kararlarda, adalet, hakkaniyet çerçevesinde vicdanları kanatmayacak şekilde hareket etmeleri gerektiğini unutmamalarını salık verdi.”

Çıplak ayrıca, “Hükümet kontenjanından seçilen arkadaşlar umarım gerekli ikazı alırlar. Daha dün; Balyoz, Ergenekon operasyonlarında, Deniz Baykal ve MHP yöneticileri ile ilgili kaset yayınlarında ve çeşitli muhalefet partilerin belediyelerine yönelik yolsuzluk operasyonlarında da insanların özel hayatlarını, mahremiyetlerini, masumiyet karinesini, hukukun üstünlüğünü görmeyen AKP kontenjanından seçilen kurul üyesi arkadaşlar ne oldu da bugün militanca bir tavırla hareket ediyorlar. Mazlumun âhı yerde kalmaz! Çünkü aynı yöntem döndü dolaştı kendi savundukları odaklara yöneldi. Ve bu arkadaşlar birden bire son dönemdeki yayınlarla ilgili olarak, haber değerine bakmadan, yayın kuruluşlarına ceza verilmesine karar vermelerini, Sayın Bakan’ın militanca bulduğunu ifade etmek istediğini düşünüyorum.”dedi.

RTÜK Üyesi Esat Çıplak son olarak, “Şahsım ve muhalefet partisi kontenjanından seçilen arkadaşlarım dönemsel şartlara ve olgulara göre değil; kanun, yönetmelik ve hukuk çerçevesinde olayları değerlendiriyoruz. Kapımızın önüne dayanan şartlara göre hareket etmiyoruz. Mazlumu korumak ve mağdura sahip çıkmaktan başka bir kimlikle hareket etmiyoruz. Geçmişte ve bugün verilen cezalara bakarsanız Sayın Arınç'ın açıkça iktidar kontenjanından seçilen arkadaşları ikaz ettiğini görürsünüz.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel