Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Erken seçimde AK Parti liste kulisleri başladı bile

Erken seçimde AK Parti liste kulisleri başladı bile

Şimdi ne olacak derseniz...

Tünelin ucunda ERKEN SEÇİM IŞIĞI göründü bile...

Peki tünelin ucunda ki Tünelde olası seçimde AK Partide kimler Milletvekili olabilir?

AK Parti'de ki en büyük sancı Milletvekili aday isimleri ve sıralaması.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti ne çekti ise Listeden çekti.

Listede ki özellikle geçen anlattığım gibi başta Eski İl Başkanı ve İş adamı Fuat Köktaş adı taban ve özellikle kurucular arasında tepki görmüştü.

Sonrasında nereden çıktığı belli olmayan diğer isimler.

Mesela; Bazı Partililer ve eski yöneticilerin iddiasına göre:

3 sırada Kamuran Özden adı kesin gibi iken yerine Köktaş'ın koyulması sonrasında Özden 5 e yerleştirildi.

Hemen ikili görüşmeler sonrası Özden bu defa önce5'e indirilerek yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın TÜRGEV' den tanıdığı ve yönetimde olduğu iddia edilen eski Milletvekili Mehmet Kurt'un oğlu Hasan Basri Kurt listeye 5. sıradan sokuldu.

 Ortada hiç yokken Numan Kurtulmuş'un adamı Ahmet Demircan adı herkesin bildiği ama ihtimali zayıf isim listenin tepesinde yer aldı. Ahmet Demircan'ın katkısı da etkisi de seçim öncesinde ve sonrasında zaten beklenmiyordu. Öyle de oldu. Seçim sonrası açıklaması ise herkes tarafından yadırganarak sinirleri germeye yetti.

Bu başka tepki olurken en ciddi tepkinin sonuncusu ise Çiğdem Karaaslan adına oldu. Bayan kontenjanının 4. sırasına Samsun'lu bayanların tümü resetlenip tanınmayan, bilinmeyen Karaaslan yerleştirildi. Sinirler gerilmiş ama ses çıkmamış. Oysa tepkiler Karaaslan'ın hayatında hiç bir kere dahi Samsun'a  gelmemiş, parti içinde kimse tanımaması, onun kimseyi tanımaması ve yukarıdan dayatma ile listeye yerleştirilmiş.

AK Partililer Mustafa Bayraktar adını fazla bilmese de o da 3, 5 ve 6 sırada gitti geldi iddiaları ile günlerce konuşuldu durdu.

Ama en acısı çok istenen ve sevilen Kamuran Özden'in 6. sıraya yerleştirildiği idi. Elbette ki bu sıralama nedeni ile çoğu partili özellikle Köktaş, Karaaslan ve Kurt adları yüzünden partiden koptular ve bir şekilde tepki verince vekil sayısı 5e düştü.

Şimdi erken seçime bakacak olursak.

Kamuran Özden 3 kesin gibi. Son günlerde adı sıkça konuşulan SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler adı her ne kadar MHP ile anılsa da kuşlarım AK Partiye daha yakın isim olarak lanse ediliyor bile. Güler'in etki ve çevresinin AK Partiye güç katacağı kaçınılmaz durum. Güler'i MHP istiyor bakalım AK Parti razı edebilecek mi?

BİK Samsun Şube müdürü Mustafa Bayraktar ise listeye girmesine kesin bakılan isimlerden bir diğeri olacak gibi. Gerisi zaten eski AK Partinin 3 dönemlik vekilleri olacağına kesin bakılıyor.

Ahmet Yeni adı hariç hepsine sıcak bakılıyor. Çünkü Yeni 3 dönemde Samsun'da ki hiç bir yatırım ve halka diyalogu sıfır olan katkısı parti ve halka olmayan isim olarak anılıyor. Yani o ilk dönem vekil oldu ve yerinde sessiz sedasız 3 dönem görev yaptı bu kadar yeter diyor partililer.

Yine AK Partili eski vekil Musa Uzunkaya adı da dolaşsa bile çok rağbet görmüyor.

Gelelim bayan kontenjanına. Özlem Maraş. Yıllardır bu uğurda yılmadan çalışıyor. Özlem Maraş'ın bu kez ne pahasına olursa olsun desteğinin fazla olduğu ve AK Parti Genel Merkezinin ilk kez Samsun'dan bir bayan olarak onun adını listeye koyacağına kesin bir gözle bakılıyor.

Haydi bakalım. 7 Haziran sonrasında ki gibi hazin son yaşamak istemiyorsa ki istemiyor AK Parti, 106 aday adayı olmasından çok kısadan kestirip kesin ve halk ile partililerin istediği, sevdiği isimleri tercih ederek mecburen hedefe koşacaktır.

Recep Tayyip Erdoğan sevdası ile zaten kim aday olursa olsun oy alabiliyor. Zor olan halkın da sevmesi ve istemesi. Para ile saadet olmuyor. Olsa idi 7 Haziran'da 5 değil 9 Milletvekili çıkartırdı. Demek ki birileri adaylık karşılığında trilyonlar da harcasa kar etmiyor. Zarar veriyormuş demek ki...

Gerisi AK Parti yöneticilerinin, Genel Merkezinin bileceği iş ve tercih.

Ya hep ya hiç için yola çıktılar bile. Haydi rast gele...

Mutlu ve (sağ) - lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi