ERKEK FUTBOL TAKIMINA KIZ KAPTAN

ERKEK FUTBOL TAKIMINA KIZ KAPTAN
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 12 yaşındaki kız futbolcu, erkek futbolcularla giydiği takım formasını yeşil sahalarda sergilediği müthiş futbol performansıyla süslüyor

Ayvalık’ın spor kulüplerinden Barbaros Sefa Spor Kulübü U14 Futbol Takımı’nın kaptanlığını da üstlenen takımın tek bayan futbolcusu, erkek takım arkadaşlarıyla çıktığı sahada oynadığı futbolla, tribünleri ayağa kaldırıyor. Barbaros Sefa Spor’un bünyesinde Balıkesir Körfez U14 Ligi’nde top koşturan lisanslı bayan futbolcu Berfin Gümüşgül, Yaz Spor Okulu’nda başladığı futbol hayatının ilk resmi maçında büyük ilgi gördü. 
Önceki gün Ayvalıkgücü Belediyespor U14 Futbol Takımı ile Barbaros Sefa Spor Kulübü U14 Takımı arasında oynanılan karşılaşmada ilk kez resmi olarak top oynayan bayan futbolcu, kadınların hayatın her alanında var olabileceğini erkek futbolculara bir kez daha kanıtladı. 
12 yaşında olmasına rağmen kendisinden 2 yaş büyük erkek futbolculardan oluşan U14 liginde futbol oynama başarısını gösteren takım kaptanı Berfin’in lig sonuna kadar da takımın ilk 11'inde yer alacağı kaydedildi. 
Berfin, futbolun kendisi için büyük bir tutku olduğunu vurgulayarak, “Bu büyük tutkumu kulübümüzün Yaz Okulu Futbol kurslarına katılarak gidermeye çalıştım. Gerek antrenörlerim gerekse futbol eğitmenlerim performansımı çok beğeniyordu. İnşallah bana güvenenleri mahcup etmem” dedi.
Barbaros Sefa Spor Kulübü Başkanı Aydoğan Ergöksel ise, sporun kardeşlik, dostluk, arkadaşlık için yapılması adına kulübün kurulduğu günden bu yana büyük çabaların gösterildiğine dikkat çekerek, “Bence bayanların futbolda var olması gerekir. Futbola bayan elinin değmesiyle sahalarda futbola yakışmayan tavır ve davranışların azalacağına inanıyorum. Bu amaçla da bayanlarımızı futbola teşvik edebilmek adına şimdiye kadar yaptığımız en önemli çalışmanın, Berfin’i yeşil sahalara kazandırmamız olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Barbaros Sefa Spor Kulübü Teknik Direktörü Ali İhsan Uysal ise, Berfin’in erkek futbolcularla birlikte top koşturmasının, Balıkesir’de yeşil sahalarda bir ilk olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor