Erdoğan'dan 'yolsuzluk' açıklaması

Erdoğandan yolsuzluk açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk suçlamalarına tepki göstererek, "AK Parti'ye yolsuzluk iftirası atmak CHP içindeki yolsuzlukların üstünü örtmeye yetmez" dedi

 

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti'ye yönelik eleştirilere cevap verdi. AK Parti'yi kurdukları günden beri kendilerine saldıran şer odaklarının türlü oyunlarının hedefi olduklarını ifade eden Erdoğan, "Bizimle milletin huzurunda rekabet edemeyenler her zaman yaptıklarını yaptılar, belden aşağı vurmak suretiyle bizi devirmek istediler. İnsanın belini kırmayan her darbe onu güçlendirir. Biz bütün bu süreçlerden yara almadan, yıkılmadan, tam tersine daha da güçlenerek, saflarımızı daha da sıklaştırarak bugünlere geldik" diye konuştu.

AK Parti'de demokratik bir kültür içinde, bir parti kültürü içinde herkesin yapıcı eleştirisini ortaya koymakta serbest olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizim arkadaşlarımız tribünlere oynamak için, şöhret için değil ülke için, millet için söz söylemiştir" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan çevrelere fırsat da, malzeme de vermeyeceklerini ifade etti. Türkiye'de çok ciddi bir muhalefet boşluğu bulunduğuna işaret eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Demokrasilerde iktidarlar gücünü güçlü muhalefetten alır. Demokrasilerde yönetmenin kalitesi kadar muhalefet etmenin kalitesi de önemlidir. Dün gördünüz, CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin genel başkanları Meclis'te konuştular. Ne dediler? Hangi yapıcı eleştiriyi ortaya koldular? Hangi öneriyi getirdiler? Ülkenin yararına olacak hangi projeyi sundular? Ülkenin derdine çare olacak hangi öneriyi sundular? Sadece saldırgan bir üslup içinde iktidara vurup vuruşturdular. Başka bir sermaye yok, başka bir altyapı yok. Onlara gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bu ülke için bu ana muhalefet veya diğerleri acaba çıkış için ne gösteriyor? Bir yol haritaları var mı bunların?"

AK Parti'ye yolsuzluk suçlamaları yönelten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Ana muhalefet liderine samimi bir tavsiyede bulunuyorum. AK Parti'ye yolsuzluk iftirası atmak CHP içindeki yolsuzlukların üstünü örtmeye yetmez. AK Partiye yolsuzluk çamuru atmak CHP'nin tarihe malolmuş başarısızlıklarının üzerini örtmez" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir