Erdoğan’dan Savcı Zekeriya Öz’e sert tepki

Erdoğan’dan Savcı Zekeriya Öz’e sert tepki
Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Savcı Zekeriya Öz’ü eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen 7. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir savcı çıkıp edep dışı, haya dışı, devlet ahlakından öte, eğer bir Başbakan’a saygısızlık yapabiliyorsa bir Bakan’a saygısızlık yapabiliyorsa, bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir. Yargı, kararlarıyla konuşur, yargı siyasete cevap vermekle görevli bir kurum değildir” diye konuştu.

HSYK’nın da hâlâ bu kişi hakkında gerekli adımı atmadığını kaydeden Erdoğan, “Neden? İşte paralel yapı denilen zihniyet bu ve bu zihniyet birbirini çok açık net koruma altına alabiliyor. Bunların takipçisi olacağız. Takipçisi olmazsak yargı devleti kurulmuş olur. Bu en büyük tehdittir” dedi.

Bir başbakanın yabancı devlet başkanlarıyla yaptığı konuşma neden dinlenir? Bunu rahatlıkla dinliyor, uluslararası servislere veriyorlar. Böyle vatanseverlik olabilir mi? Kritpolu telefonla yaptığım konuşma dinleniyor. Bu casusluk değil de nedir?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel