Erdoğan’dan 'diktatör' yanıtı

Erdoğan’dan diktatör yanıtı
Başbakan Erdoğan, muhalefetin diktatör eleştirileri üzerine, "Bu ülkenin Başbakanın diktatör yakıştırması yapan muhalefet var. Karşımda şu an bulunuyorlar. Tayyip Erdoğan diktatör olacak sen meydanlarda dolaşacaksın değil mi?" dedi.

Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında CHP’ye çağrıda bulundu. Erdoğan, "Buyurun hadi gelin birlikte yapalım. Biz MHP’yi HDP’yi niye bekliyoruz? İkimiz beraber bunu yapalım. Sizlerin şahsında bütün Türkiye’ye sesleniyorum, Tayyip Erdoğan sözünün adamadır. Sözlerinin adamıysa gelsinler bunu yapalım. 60 maddede bunu çözelim, diğerlerinde oturup konuşalım. Milletin duygularını yalan yanlış ifadelerle kimse sömürmesin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen ’TOBB 70. Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 70. Genel Kurulu’nun ülkemiz, milletimiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu genel kurul vesilesiyle Türkiye genelindeki birlik, oda, başkan ve yöneticilerine Türkiye ekonomisine verdiğiniz eşsiz katkılardan dolayı şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Reel sektörün kalbinin attığı TOBB’un Genel Kurulu’ndan Soma’da hakka uğurladığımız 301 kardeşimiz, şehidimiz için Allah’tan rahmet diliyor birkez daha milletimizin başı sağolsun diliyorum. Başlattığınız yardım kampanyasından dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Türkiye genelindeki TOBB, oda ve birliklerimize, reel sektörün işverenlerine, esnafımıza Soma’ya olan maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Soma’daki kazanın ardından milletimiz örnek bir dayanışma sergiledi. Geçmişte yaşadığımız pek çok acı hadisede ki gibi Soma kazasında da milletimiz birlik oldu. Toplumun her kesimi, her kademede her sektörde nefes alıp verdiği her yerde milletimiz vakar içinde birbirine kenetlendi. Acıyı kendi acısı gibi sahiplendi acıyı azaltmanın gayreti içine girdi" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da toplantı salonunda olduğunu belirten Erdoğan, "Muhalefet partilerininde temsilcileri var, düşünebiliyor musun? Bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruluyor bu kurulduğu zaman bizim parlamentoda 326 üyemiz vra, biz buna 3 üye veriyoruz. Diğer partilerin 220 üyesi var, onların 9 üyesi var. iş kilitleniyor, 60 madde uzlaşma var. sayın Başkan diyor ki, biz bunu çözmeye hazırız. Kendilerine arkadaşlarımı gönderiyorum. O zaman 47’diydi dedi ki 4 partinin buna da katılması lazım. Şimdi 60 madde var. Buyurun hadi gelin birlikte yapalım. Biz MHP’yi HDP’yi niye bekliyoruz, ikimiz beraber bunu yapalım. Sizlerin şahsında bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Tayyip Erdoğan sözünün adamadır. Sözlerinin adamıysa gelsinler bunu yapalım. 60 maddede bunu çözelim, diğerlerinde oturup konuşalım. Milletin duygularını yalan yanlış ifadelerle kimse sömürmesin. Gelin bu 60 maddeyi çıkartalım, masadan kaldıralım bunu. Bütün bunları yanında TOBB Başkanımız huzurdan bahsettiler. Bu ülkenin Başbakanın diktatör yakıştırması yapan muhalefet var. Karşımda şu an bulunuyorlar. Tayyip Erdoğan diktatör olacak sen meydanlarda dolaşacaksın değil mi? Diktatörün olduğu ülkede yapamazsın, bu tür yakıştırmalarla ülkenin huzurunu bozarsınız. Önce ağzınızdan çıkanı kulaklarınızın duyması lazım. Toplumsal huzur ve adalet duyduğu kadar bütün bunlar iş dünyamızı da rahatsız ediyor. Tabii bir olarak birlikte olarak bu sorunları çözmemiz lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir