ERDOĞAN TOK, KADINLI-ERKEKLİ HORON TEPTİ

ERDOĞAN TOK, KADINLI-ERKEKLİ HORON TEPTİ
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, düzenlenen Kadırga Şenliklerinde kadınlı erkekli horon tepti.

İlkadım Belediyesi katkılarıyla geleneksel olarak düzenlenen Kadırga Şenlikleri'nin 24.cüsü Mahmur dağında festival havasında yapıldı. Başkan Tok, "Mahmur Dağı şenlik alanını her zaman kullanılması için bir düzenleme ile eşsiz bir piknik alanına çevireceğiz" dedi.

 

İlkadım Belediyesi katkılarıyla yapılan Kadırga Şenlikleri bu yıl binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Geleneksel olarak gerçekleştirilen şenliklerin 24.cüsü Mahmur Dağı Şenlik alanında festival havasında yapıldı. Şenliklerde binlerce kişi aynı anda çalınan kemençe eşliğinde horon oynadı. Şenliklere İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yahya Çınkıl, çok sayıda iş adamı ve vatandaş katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte yerel sanatçıların yan sıra Karadeniz'in sevilen sanatçıları sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yoğun istek üzerine horon oynadı. 

 

“GÜZEL BİR ORTAM OLACAK”

Mahmur dağı festival alanının kısa süre içinde bakıma alınarak güzel bir piknik ve festival alanına dönüştürüleceğini belirten Başkan Tok "Çok güzel bir atmosferle karşı karşıyayız. Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle komşusuyla hep bir araya gelmiş ve örf adet ve kültürlerimizi yaşatma adına bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Ağırlık Karadenizli hemşehrilerimizin  bulunduğu ortamda kemençe ve horon kültürünü yaşatma adına da güzel bir etkinliği yaşıyoruz. 24.cüsünü gerçekleştirdiğimiz bu gelenek devam edecek. Geçen sene Mahmur Dağı şenliklerine katıldığımda belediye başkanı değildim ama geldiğimizde şimdi ki gibi sevgi ve ilgiyle karşılanmıştım. Başkanlık önemli değil başkanlıktan sonraki süreçte sevgi ve saygıyla anılmak benim için çok daha önemliydi. Geçen senede sevgi ve saygı ile karşılandım. Bundan dolayı herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi ise sizin desteği ve teveccühü ile birlikte belediye başkanınız olarak karşınızdayım. Buradan sizlere bir müjde vermek istiyorum. Bu şenlik alanımız 97 dönümlük bir alan. İlkadım Belediyemize tahsis edilmiş bir orman alanı. Artık burayı daha kullanışlı vatandaşlarımız sadece bir gün değil yaz aylarında hatta istedikleri zaman ailece gelip bu güzel ortamda piknikleri yapabilecekleri bir düzenleme yapımına başlayacağız. Ben bu şenlikler için emeği gene herkese teşekkür ediyorum. Burada çok güzel birlik ve beraberlik var Allah bu birlikteliğimizi daim etsin." dedi.

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok konuşmasının ardından alan piknik yapan ailelerle sohbet ederek çay içti.

 

Öte yandan Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, bir süre önce yaptığı açıklamada, kadınlı-erkekli horon tepmenin haram olduğunu söylemişti. Müftü Öztürk'ün bu açıklaması bazı çevrelerin tepkisini alırken, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un da düzenlenen şenliklerde kadınlı-erkekli horon tepmesi dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset