Erdoğan onlara da teşekkür etti

Erdoğan onlara da teşekkür etti
Cumhurbaşkanlığı seçiminde diğer partilerden de kendisine oy verenler olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Hepsine sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin ortak adayının 12 ilde yüzde 15'in altında oy aldığını söyledi. Erdoğan, "HDP'nin adayı 64 ilimizde yüzde 15'in altında kaldı. Ortak adayın yüzde 5'in altında oy aldığı 11 ilimiz var. Bu da manidardır. HDP'nin adayının da yüzde 5'in altında oy aldığı 51 ilimiz var. Hani şimdi bazı medya unsurları çıkıyorlar, 'Artık, kitle partisi olmaya doğru gidiyor' diyorlar. Rakamlar ortada, tablo ortada, bunlar olamaz. Niye? Genleri farklı bunların" dedi.

Erdoğan, “AK Parti'nin kapatılması için girişimler oldu. Çok sayıda provokasyon yapıldı. Zaman zaman partimizin içine fitne sokulmak istendi. Bizi yavaşlatmak için nice tuzaklar kurudu. Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle hem hükümetimiz hem de partimiz hedef alındı. 13 yıl içindeki tüm bu saldırıları püskürttük, kurulan bütün tuzakları altüstü ettik. Hak bildiğimiz yolda, ayaklarımız dolanmadan, istikametimizden sapmadan bugünlere kadar geldik" ifadelerine yer verdi.

"İçerideki ve dışarıdaki güç odakları ellerindeki tüm imkanları kullanarak, 13 yıl boyunca bizi çok yoğun bir taarruz altında tuttular" diyen Erdoğan, "Amaçları sadece denklemin dışına itmek değildi, AK Parti'yi hizmet üretemez hale getirmek istiyorlardı. 13 yıllık süreçte hem partimizi dimdik ayakta tuttuk, saldırıları püskürttük hem de Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik. Şunu unutmayalım, AK Parti'yi millet kurmuştuk. Milletimizin her bir ferdinin talebi, hayalleri AK Parti'nin programında ve siyasetinde ete kemiğe bürünmüştür. AK Parti milletle yürümüştür, hiçbir zaman manda ve himaye kabul etmeyen, milletin egemenliğini hiçkimse ile paylaşmayan parti olmuştur. Medya millet egemenliğine, biliyorsunuz ortaktır. Üstelik de egemenlik üzerinde milletten daha büyük güce sahipken AK Parti döneminde bu ortaklık sona erdirilmiştir. Çeteler ve cuntalar millet egemenliğinden AK Parti sayesinde ellerini çekmişlerdir. Yargı, millet egemenliğine ortak olan milletin iradesini kısıtlayan unsur olmaktan çıkmıştır. Bu dönemin en önemli kazanımlarıdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir