Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Erdoğan Cumhurbaşkanı da, AK Partiyi kim sürükleyecek?

Erdoğan Cumhurbaşkanı da, AK Partiyi kim sürükleyecek?

 

Gündem Ramazan olunca.  Ya gidip her akşam bir iftar  çadırını  haber yapmak durumunda hissedersiniz kendinizi…

Çünkü aylardan ramazan ayı olunca ve hemen herkesin oruç olmasından kaynaklı adeta uyuşuk vaziyette olması, Piyasada hareketliliği de azaltıyor. Bizde inada inat çadır haberi yapmamaya özen gösteriyoruz. Çünkü artık o çadırlar yardıma muhtaç veya işinden evine gitmek için gecikenler için değil, Tamamen akşamları evinden çıkıp farklı bir ortamda yemek yemeye gidenlerin yeri. Bir bakıma artık lokantaların yerine kurulmuş sözüm ona BEDAVA yemek, istirahat alanları oldu çıktı.

Lokantacılardert yanıyor. Bizim ekmeğimizi, işimizi elimizden alıyorlar diyerek. Kim dinler ki…

Ama bir başka heyecan yine başlıyor.

 AK Parti  Genel Başbakanı, Başbakan  ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’ a geliyor.  Evet Cumartesi günü saat 16.00 da Sasmun Cumhuriyet Meydanında adeta Cumhurbaşkanlığı mitinglerinin ilkini Samsun’dan başlatacak.

Yani Cumhurbaşkanlığına giden ilk adımı Samsun’dan atacak.

Samsun bir kere daha bakalım Başbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl kucak açacak. Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığını Türkiyenin Kurtuluş Mücadelesinde ilk adımın atıldığı yer olarak görüp, geçmişte ki siyasetçilerimiz gibi Samsun’dan ilk adımı atarken hedefi ve düşünceleri neler merak etmiyor değilim. Açılış bahane, ilk adım göreceğiz nasıl şahane oalcak.

Şimdiden tüm adaylara çıktıkları yolları “Hayırlı olsun”.

Muhalefetin ÇATI adayı bakalım miting yapmadan ne kadar çalışabilecek ve ne kadar oy alacak. Soruyorlar Ekmelettin İhsanoğlu mu, Başbakan Erdoğan mı seçimi kazanır?.

Ama en enteresanı kim kızarsa kızsın vatandaşların bazıları şöyle dile getirdi:

“Bunların hiç birisi almasın. Bizim isteğimiz nasıl olsa bdp,hdp gibi pkk teröristlerine sırtını dayamış olanların adayı Demirtaş alsın daha iyi. Çünkü en azından ne yapmaya çalıştığını biliyoruz.”

Katılırsınız ya da katılmazsınız ama bu seçimde ince bir nokta olacağa benziyor.

Bu Millet ya Başbakan Erdoğan’ı son kez de olsa Cumhurbaşkanlığına ilk turda ya yollayacak, Ya da tepkiler artacak ve hiç kimsenin beklemediği bir sonuç çıkacak. Sanmıyorum ama beklenti bu noktada…

Ama görünen son ihtimalden çok ihtimal olanı Başbakan Erdoğan ilk turda o köşke çıkar çıkmasına da…

Yerine AK Partiyi toparlayacak, ayakta tutacak kim oalcak?

Görünen şu ki:

Türkiye’de siyaset değişiyor, dengeler değişmeye doğru gidiyor. Hiçbir siyaset adamı yıllar boyu bir isim ardında bu kadar SADIK KALMAZ. Kim olursao lsun babasının opğluna dahi güvenmez. Çnükü herkes kendince yükünü aldı, geleceği yere geldi ve artık hayatlarından 12 yıl geçti. Kendisini başta görmek için yeni cevherlerin çıkması artık kaçınılmaz olacak göreceksiniz.

Sonuç mu: Başbakan Erdoğan’dan sonrası meçhul.  Çünkü herkes AK Partiyi artık eskisi kadar güçlü göreceğinden emin değil. Kayıkçı kavgası erken başlarsa şaşırmayın… 

Geleceği kimsenin görme şansı  olmadığına göre  hepimiz nasipse yaşayarak göreceğiz. Rabbim müsaade ederse elbette ki…

Mutlu ve 8sağ)-lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi