Erdoğan: '1 Kasım'da seçim yapılacak'

Erdoğan: 1 Kasımda seçim yapılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü itibariyle erken seçim sürecini başlatacağını açıkladı.

Cuma namazı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin tekrar seçime gideceğini duyurarak, “Pazartesi bu işin sonu, 45 günün sonu. 45 günün sonunda tekrar Meclis Başkanımla bir görüşme daha yapacağım ve bu görüşmeyi yaptıktan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz. Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım’da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır” dedi.

‘Seçim hükümeti’ konusuna da değinen Erdoğan, “Kimi görevlendirirsem, görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse dışında almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz” diye konuştu.

CHP LİDERİNİ HEDEF ALDI

Erdoğan’ın hedefinde hükümet kurma görevini isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu da vardı. Cumhurbaşkanı, Ana muhalefet partisi genel başkanının hükümeti kurma yetkisi istemesi konusunda, “O zat -Beştepe’yi tanımıyorum, gitmem- derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi, götürebilir” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreciyle 78 milyonun kardeş olduğu bir yapıyı tesis etmek istediklerini, 7 Haziran’da yapılan seçimlerin bu anlamda umut olduğunu ama terör örgütü PKK ve HDP’nin buna engel olduğunu belirterek, “Çok daha aşırı bir şekilde şiddet tırmandırıldı. Bölücü terör örgütü hem içeriden hem de dışarıdan ülkemizi bölme gayretlerine girdi. Bugüne kadar sabır sabır sabır... Ben de ‘süreç buzdolabına konmuştur’ demek zorunda kaldım,. Milletimizin huzuru için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir