Erdoğan, aday gösterecek

Erdoğan, aday gösterecek
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın seçimde aday gösterileceği iddia edildi

 

AK Parti’nin 3 dönem engeline takılan vekiller için değişik senaryolar yazılırken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç için yeni bir senaryo ortaya atıldı. Hürhaber internet sitesi Kılıç’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını iddia etti.

İşte Kılıç ile ilgili iddia…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı olarak yeniden Kadir Topbaş’ın geleceği düşünülmesine ve muhalefet adaylarını belirlerken Topbaş’a rakip olacak isimleri belirlemeye çalışırken yepyeni bir iddia kulisleri hareketlendirmeye başladı.

ERDOĞAN’IN SÜPRİZ ADAYI SUAT KILIÇ

Yerel Seçimle ilgili siyaset kulislerinde dolaşmaya başlayan iddia Başbakan Erdoğan’ın bir son dakika süprizi ile kabineden bir adayla sandığa gideceği yönünde. Senaryoya göre İstanbul’un yeni patronu Spordan sorumlu devlet bakanı Suat Kılıç olacak.

SADECE KAZANMAK DEĞİL REKOR KIRMAK İSTİYOR

Yerel seçimleri takiben Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağından Başbakan bu yarışı bir genel seçim gibi düşünüp sadece seçimi kazanmakla yetinmeyip, en çok oy alacak adayı listeye koymak istiyor. Yaptığı analizlerde geldiği noktaya göre Suat Kılıç Erdoğan’a göre Kadir Topbaş’a alternatif olarak en öne çıkan isim oldu.

KABİNEDE SESİ ÇIKAN BAKANLARDAN

Suat Kılıç’ın Erdoğan’ın masasında öne çıkmasının bir çok nedeni var. Kılıç, spor bakanlığı dolayısıyla 15 milyonluk şehirde 3 e bölünmüş olan taraftar kitlesinin  tamamı ile arası iyi olan bir bakan. Ayrıca hükümet ve AK Parti politikaları söz konusu olduğunda sadece kendi alanında kalmak yerine Erdoğan’a yakın ve gerekli açıklamaları yapabilme özelliğine sahip. Bunların dışında Spor Bakanlığı süresince İstanbul’un dünya çapında bir çok dalda organizasyona talip olmasını ve uluslararası arenada konuşulmasını sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir