Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Engelliye engel değil destek olun yeter…

Engelliye engel değil destek olun yeter…

Dün sizlere iki isimden bahsettik. Çalıştıklarına değindik. Onların olduğu yerde başarı ve modernlik olduğunu dile getirdik. Ama bir kelimeyi unutmuşuz. DEDİKODU!..

Bu tip çalışan ve görevini yapanların bulunduğu mekân da, ilçede, il de de DEDİKODU da sona erer.

Son dönemlerde dikkatimi çeken birileri ile konuşmaya gelmiyor. Bir kişi birinin yanında bir söz söylese seni destekler, söylenen kişinin ardından söyleyenden çok daha fazla laf eder, akabinde o kişinin yanından ayrılır ayrılmaz diğer şahsın yanına giderek etmediğini, demediğini bırakmıyor yanından ayrıldığı kişinin. Yani dedikodu da sınır tanımıyorlar.

Mesela son dönemlerde bazı çevreleri uzaktan da olsa izliyor konuşulanları dinliyoruz. Enteresan gelişmeler var. Bazı çevrede ki zatı muhteremlerin MELEK YÜZLÜ maskelerini takarak dolaşmaya başladıklarını duymak bizi şaşkınlığa sürüklüyor. Çünkü dışı MELEK, içi ne olduğu belli olmayan bu tipleri merakla sonunu bekliyorum.  Bu tiplerin dedikodu ve alavere, dalaverelerinin ortaya çıkması an meselesiymiş.  Sonuç olarak şehrimizin en büyük derdi neymiş. BANANE VE DEDİDİKODUCULUK.

Ama en önemlisi kısacası DEDİKODUUUUUU. Başarısızlığın en büyük ve en kötü yanı bu ilçemizin...

***   

Başarısızlık derken;  başka bir başarıdan bahsedelim.  ÇABED’ den bahsetmek istiyorum. Biz dün ÇABED Başkanı Kerim Deniz’in bir derdini sizlerle paylaştık. Aslına bakarsanız bu konuyu defalarca bu gazetede gündeme getirdik. Ama onlar bu gün tedbir alınır, yarın alınır diye diye beklediler bu günlere kadar.

Ama onlar işin kolay yönünden değil, önlerinde ki tüm engelleri kaldırarak her kesimi kucaklayarak kendi yani engelli üyelerine ve Çarşamba halkına çok güzellikler yaşattılar. Destek oldular ve olmaya devam ediyorlar.

Ama bu uyanıklar var ya!

Adını koymuş “ENGELLİLER YARARI”  diyerek.

Çıkıp hemen her hafta idi arttık baktılar ki hafta dışında da hasılat güzel oluyor hafta içinde de tarihi köprü üzerinde engelli(?) dergisi, bilmem neyi satıyorlar.

Ohh ne ala!.

Yarın biz de zaten matbaamız var çıkartalım engelli dergisi satalım köprü de. Nasıl olsa gazeteden daha iyi para kazanılıyor. Hani bir dönem MALİYE adına bir dergi vardı ve esnaf MALİYE yayın organı sanıp mecburen alıyordu. Esnaf uyanınca onlar konumlarını değiştirdiler. Bu gün eskisi gibi ortalıkta satılmıyor artık.

Şimdi de ENGELLİ dergileri türedi.

ÇABED eski başkanı Mustafa uçar ve şimdi ki başkan Kerim Deniz konu ile yakından ilgileniyor ama Emniyet, Belediye, Kaymakamlık satış izni verince susuyorlar. Ben buradan belirtmek istiyorum. Engelli yararına dergi satılacaksa bizimkiler toplansın ÇABED e destek olsun dergi çıkartıp bizim İlçemizin engellilerine yardım toplayıp destek olalım. Bir tekerlekli sandalye alsak bile ne mutlu bize.

Elin adamı İstanbul, Ankara bilmem nereden gelip burada satıp gidiyor. Nereye gittiği belli değil.

Başarı isteniliyorsa Başkan Kerim Deniz” e  ve ilçemizin engellilerine yardım edin destek olun.            Bu yardımlarla bir engellimize tekerlekli sandalye alabilirsek ne mutlu bizlere.  Yani engellilerimize engel değil yardım edin, destek olun. Acımayın, garip gözlerle bakmayın o yeter. Onlar dilenmiyor onlar göğüslerini gere gere bizim içimizde baş köşe de ki yerlerini alıyorlar. Ya oyunlarla aramıza girenlere nasıl izin veriyoruz. Kim izin veriyor, neden veriyor. Bilmiyorsak, bazı konuları bilemiyorsak bir bilene sormalı. Engelli konusunu da sanırım en iyi ÇABED Başkanlığı bilecektir. Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)– lıcakla kalın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi