Engellilerle engelsiz festival

Engellilerle engelsiz festival
Çocuk Gelişim Bölümü öğrencilerinin düzenlediği festivalde engelliler sevilen müzik grubu ALOO ve Selene ile şarkılar söyleyip dans ettiler

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nde düzenlenen festivalde engelliler sevilen müzik grubu ALOO ve Selene ile şarkılar söyleyip dans ettiler. Festivalde konuşan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğretim üyesi Yasemin Akdemir, “Bugün 3 Aralık Dünya Engeliler Günü. Kemerburgaz Üniversitesi olarak Engelsiz Yaşama Destek Kulübü’nü kurduk. Çocuk Gelişimi Bölümü kulüple ortak çalışarak ALOO ve Selene Grubu’nu davet etti. Onların da engellilere çok destek verdiğini biliyorduk” diye konuştu.

“HER ŞEY BİREYSEL BAŞLAR SONRA TOPLUMLARA YAYILIR”
Festivalin amacına değinen Akdemir, “Bağcılar Engelliler Sarayı ile birlikte bir festival düzenledik. Özel gereksinimli bireylerle normal gelişim gösteren bireyler birlikte eğlenip şarkılar söyledik. Bütün şarkıları işaret diline çevirdik. Amacımız işitme kaybı yaşayan bireylerin biz eğlenirken şarkı söylerken hangi kelimelerin geçtiğini nelerden bahsettiğimizi anlamalarını sağlamak. Farkındalık oluşturmak istedik. Faydalı olduğunu düşünüyorum. Her şey zaten bireysel başlar. Sonra toplumlara yayılır” dedi.

“HERKES BİR ENGELLİ ADAYI OLDUĞUNU UNUTMAMALI”
“Farkındalık çalışmalarının artmasını istiyoruz” diyen Akdemir, açıklamalarına şöyle devam etti: “Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin hatırlanmasını, onlarla birlikte zaman geçirerek duyarlılığın artmasını değil her zaman herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlaması ve buna göre yaşaması farkındalığın daha fazla artmasını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel