Engellilerin çalışma hayatına uyumu için ‘iş koçu’ geliyor

Engellilerin çalışma hayatına uyumu için ‘iş koçu’ geliyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli vatandaşların iş hayatına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için ‘iş koçu' uygulamasını başlatıyor.

Bir yandan engelli vatandaşın çalışma ve işe uyumunu kolaylaştıracak, diğer yandan da işveren ya da yöneticiyi engelliler konusunda bilgilendirecek. Projenin geliştirilmesi için İŞKUR'la görüşmelerini sürdüren Bakanlık, ilk etapta 20 iş koçuyla pilot uygulamayı Ankara'da başlatacak.

 

Engelli istihdamının artırılması için tedbirler alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kamuda ve özel sektörde engelli kadrolarının artırılması, engellilerin çeşitli dallarda iş eğitimi alması, engelli çalıştıran kurumların desteklenmesi gibi çalışmalar yapıyor. İşe giren engelli vatandaşların çalışma sırasında karşılaşacağı muhtemel sorunları da göz önünde bulunduran bakanlık, çözüm için de istihdam edilen engellinin iş hayatına uyum sağlaması için yeni bir uygulama başlatıyor. Buna göre iş hayatına atıldıktan sonra ulaşım, teknik bilgi, bina kullanımı, iş arkadaşlarıyla iletişim gibi konularda sıkıntı çeken engellilere ‘iş koçu’ tahsis edilecek. İş koçları, hem engelli vatandaşların tüm sorunlarına hakim olacak hem de iş hayatının tüm detaylarını bilecek şekilde eğitime tabi tutulacak. İş koçu uygulamasının geliştirilmesi için İŞKUR’la görüşmelerini sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ilk etapta 20 iş koçuyla başlayacak. Çalışan ve yöneten kişiler arasındaki iletişimi sağlayacak olan iş koçları, pilot il olarak Ankara’da göreve başlayacak. Pilot uygulamanın başarılı olması durumunda uygulamanın tüm illere yaygınlaştırılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel