ENGELLİLER YİNE UNUTULDU!

ENGELLİLER YİNE UNUTULDU!
''İçeriye engellilerin girmesi imkansız.engelli rampası veya asansörü yapılmadı.''



Çarşamba İlçesi’nde yaşayan engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılarına çıkan engeller nedeniyle adeta kabusa dönen engelli vatandaşlar her gün farklı bir alanda sıkıntı yaşıyor. ÇABED Başkanı Deniz, Engelli rampası olmayan özel bir bankaya giremeyince güvenlik görevlisine işini yaptırmak zorunda kalmasına vatandaşlardan tepki geldi.


Çarşamba İlçesi’nde birçok mahallede ve kurumda engelliler adına hiçbir düzenlemenin yapılmaması engelli vatandaşların yaşamlarını zorlaştırıyor. Kaldırımda yürüyemeyen, karşıdan karşıya geçemeyen ve binalarda yardım almadan çıkamayan engelli vatandaşlar, bu sıkıntıları günlük yaşamlarında hemen hemen her gün yaşıyor. Çarşamba’da bazı kurumlarda bulunmayan engelli rampalarının, engelli vatandaşlar için büyük sıkıntı oluşturması yetkilileri harekete geçirmezken, engellilerin yaşamlarına da büyük bir sıkıntı düşürüyor.

Günlük yaşamlarında bu tarz sıkıntıları çokça yaşadığını belirten Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkan Kerim Deniz, Çarşamba İlçesi’nde özel bir bankanın şubesine bir işlem için gitti. Bankanın girişin de engelli rampasının bulunmaması nedeniyle içeriye giremeyince, bankadaki işlemini halledememesi üzerine bankanın güvenlik personelinden yardım istedi.

1.20160728083109.jpg

Başkan Deniz, Özel bankanın girişinde engelli rampası olmaması nedeni ile içeriye girerek banka işlemlerimi yapamayınca güvenlik görevlisinden yardım istedim. Bu sıkıntılarımız ısrarla göz ardı ediliyor. Bankanın parası mı bitti ki bir engelli rampası veya asansörü yapamıyorlar. Bu ilçe adına utanılacak bir durum" şeklinde şöyle devam etti.

Deniz, "Özel bankaların durumu böylesi içler acısı iken henüz geçtiğimiz günlerde bir kere daha tadilata alınarak hizmete açılan Ziraat Bankası önü de aynı durumda. İçeriye engellilerin girmesi imkansız. Halbuki banka binası tadilata alındığında ÇABED Derneği olarak dilekçe ile asansör veya engelli rampası yapılmasını istedik. Yazı yazmamıza rağmen o banka önüne de hiç bir engelli rampası veya asansörü yapılmadı. Bu nasıl bir düşünce tarzı ve sorumluluktur hala anlayamadık. Yetkililerin bu konulara daha hassas olmalarını bekliyoruz ve çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

2.20160728083118.jpg

Bu arada Başkan Deniz'in içeri giremediğini gören bazı vatandaşlar banka görevlisine tepki göstermesi ise gözlerden kaçmadı.

HABER- FOTO: Nevzat AKKAYA Kenan GÜN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber