Engelliler kurs ve üretim merkezi

Engelliler kurs ve üretim merkezi
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğini ziyaret ederek açılacak olan kurslar ile alakalı uygun mekan arayışı içinde olduklarını dile getirdi.

 

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız Çarşamba’da engelilerin istihtamına yönelik İş-Kur bünyesinde Başlayacak olan sepetçilik kursu ile alakalı çalışmalarla ilgili Çarşamba Bedensel Engelliler Derneğini ziyaret etti.

ÇABED’i ziyaret eden Çaner Yıldız, ÇABED Başkanı Kerim Deniz ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Yıldız engelliler için açılacak olan Sepetçilik kursu ile ilgili görüştüğü ÇABED üyelerine yapılacak olan kurs ile ilgili kurs yeri ayarlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Yıldız bu konuda sadece kurs alanı değil aynı zamanda bir üretim tesisi düşündüklerini dile getirirken, bu konuda Çarşamba’daki bazı şu anda kullanımda olan ama yakın zamanda başka yerlere taşınacak olan Cumhuriye İlköğretim Okulu ve Bafracalı okulunu incelediklerini dile getirdi.

Dün gazetemizde de yer alan Engelli Koodinasyon Merkezi haberi ile alakalı olarakta Engelliler için düşünülen kurs merkezinin aynı zamanda engelli koordinasyon merkezine de dönüştürülebileceğini dile getiren Yıldız, bu konuda çalışmalar başlattıkları engellilere bildirdi. Yıldız, yapıcak olan merkezle birlikte engelilerin daha koodineli çalışacakları yalnız kurs değil aynı zamanda üretim de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Yıldız, ÇABED’e yaptığı ziyaret öncesinde Çarşamba Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu ve Bafracalı İlköğretim Okulunu ziyaret ederek bu mekanların engellilere tahsisi konusunda incelemede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel