Engelliler ile kadınların maçında kazanan dostluk oldu

Engelliler ile kadınların maçında kazanan dostluk oldu
Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü (BESK) ile Yabancılar Pazar Kadın Futbol Takımı (YABPA) arasında oynanan maçta kazanan dostluk oldu

Engelliler Haftası dolayısıyla BESK sporcuları ile YABPA arasında dostluk maçı oynandı. 19 Mayıs Stadyumu yan sahasında oynanan karşılaşma, 30’ar dakikadan oluşan 2 devreden oluştu. İki takımın maçında çekişmeli anlar yaşandı.
Karşılaşma hakkında bilgiler veren BESK Başkanı Yakup Özden, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlediğimiz etkinlikle YABPA sporcuları özel bir maç yaptık. Engellilerin, sağlıklı insanlarla nasıl futbol oynadığını, nasıl mücadele ettiğini bütün kamuoyuna göstermeye çalıştık" dedi.

20170516aw069901_02.jpg20170516aw069901_04.jpg
YABPA Başkanı Ali Akyüz da, "Yaşayan herkesin yarın ne olacağı belli olmadığı için bu organizasyona katıldık. 2 takımda kendi liglerinde Samsun’u temsil ediyorlar. Kadınlar - erkekler, engelliler ve sağlıklılar nasıl maç yapıyor, bunun örneğini gösterelim dedik. Biz de dün deplasmandan gelmemize rağmen bu maça katılmak istedik. Hepimiz bir engelli adayıyız. Dünyadaki tüm engellilere öncelik verip sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.
Çekişmeli ve bol gollü geçen mücadele, 5-5 beraberlikle sonuçlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir